Kaunter pembayaran layan diri di Tesco IOI City Mall

Kaunter pembayaran layan diri di Tesco IOI City Mall

Sebenarnya nak citer lama dah.. tapi x sempat nak tulis…

Citer ni dah lama.. bulan 9 2015 hari tu… masa tu g TESCO kat IOI City Mall.. kan dekat jer dari Putrajaya tu… g pun waktu rehat tau…

Masa nak bayar.. tengok la 1 kaunter ni panjang.. pastu tgk pula kat ujung ramai org beratur.. ingatkan bayaran tuk bawah 10 barang jer kan.. maka pergi la saya ke situ…

Ohw… rupanya kaunter pembayaran layan diri…

Patut la ramai kan…

Ada 6 kaunter kat situ… kemudian di tempatkan 1 @ 2 pekerja untuk bantuan

Ada la juga pak guard yek… mana tahu kot2 ada kecurian..hehehe

Dapatla saya mencuba.. sebab tak ramai orang…

Konsepnya macam bayar parking tiket la.. bezanya ni korang bawa barang… scan macam cashier selalu buat tu… selalu tengok jer kan.. kali ni korang buat sendiri…

Scan kat bawah tu la.. nanti kuar harga….

Pastu nak bayar pakai ‘cash’ atau ‘kad’ pun boleh…. kalau cash.. nanti masukkan jer duit kertas tu… pastu tunggu la baki..

Alah….. macam tak biasa bayar parking tiket kan.. lebih kurang gitu la konsep nya….

Jika ada masalah.. boleh la rujuk kat pekerja situ atau g jer kat kaunter khidmat pelanggan tu.. habis citer… cuma.. kalau barang korang banyak.. pastu berat2.. baikla g beratur yang ada cashier… sbb situ elok2 nak cepat jadi lambat lak…hahaha

Kang salah harga la.. salah itu ini dah banyak songgeh lak korang…hahaha

Nak cuba? g la ke TESCO IOI CITY MALL ok………. tempat lain saya tak sure ada ker tak? hehehe

One thought on “Kaunter pembayaran layan diri di Tesco IOI City Mall

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s