Menginap di The Puteri Pacific, Johor Bahru

Menginap di The Puteri Pacific, Johor Bahru

Halloooooooooooooooo………… hehehehe….

2 minggu cuti sekolah yang lalu… 1 minggu duduk rumah, 1 minggu bercuti di Johor Bahru. Pergi ke Johor Bahru pun sebab mengikut myIR g kerja ok… alau sesaja memang susah la nak berjalan….

Jadi memula kami menginap di The Puteri Pacific yang terletak di Jalan Abdullah Ibrahim. Hotel ni memang betul2 sebelah Persada Johor International Convention Centre (JICC) jer…

Jadi menginap la kami di hotel tersebut selama 4 hari 3 malam. Jom tinjau sekitar dalam bilik hotel tersebut…

Atas ni gambar dari website Hotel The Puteri Pacific… lupa pula snap masa memula buka pintu tu…hahahaha

Ni nama biliknya Princess Dulexe…

 
 
Biliknya tak la besar… tapi kalau ada anak2 bawah 12 tahun ni sesuai la kot…
Kalau atas 12 tahun.. mungkin saya akan ambik bilik besar lagi la kot… eh..eh.. menginap di sini kalau sebab kerja mestila opis yang bayarkan … jadi tak leh la nak demand lebih..hahaha
 

Yang penting ada kolam renang.. tu jer penting…

Maklumla.. bawa anak-anak.. kalau duduk lelama kat hotel.. mandi kolam jerla kesukaan mereka kan…

Di sebabkan ayahnya ada kerja dari pagi sampai malam… maka anak-anak ikut jerla ibu kan.. g mandi kolam la.. pastu g jenjalan sebab nak cari makanan.. pastu g sana sini beli barang…hahaha

Pastu macam biasa.. acara kolam jerla lebih kan….

 
 

Hotel ni memang betul2 di tengah2 bandar la kiranya…

Sebab berdekatan ngan hotel ni ada Galleria Kotaraya… jadi senang nak makan, membeli belah serta jalan-jalan sekitarnya….

cuma kedai dobi 24 jam yang ada masuk duit tu tak ada pula di sekitar Hotel ni… jadi agak susah la bila menginap lelama sikit…hehehe

Jadi di sebabkan saya menginap pun menggunakan myIR punya peruntukan opis…

Saya attach jerla harga tuk rujuan semua….

Harga tuk 4hari 3malam lebih kurang RM580++ hingga RM1400++ mengikut kategori bilik.

Jadi pada yang ingin menginap di The Puteri Pacific hotel ni memang direkomenkan.. sebab mudah nak cari tempat makan…. dan kalu nak ke singapura memang sesuai la.. sebb sebelah jer kan..

Eh.. kalau tetiba nak buat passport pun senang.. g jer kat UTC Johor di Galleria Kotaraya tu.. 1 hari siap kan…hehehe

The Puteri Pacific Johor Bahru
Jalan Abdullah Ibrahim
 PO Box 293
80730 Johor Bahru, Johor
Reservation: +607 219 9999
Fax: 607 219 9998
E-mail: sales@puteripacific.com

One thought on “Menginap di The Puteri Pacific, Johor Bahru

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s