Treasure Hunt di SBB 2015

Treasure Hunt di SBB 2015

Salam semua… hari ni ada acara yang saya hadiri di Taman Canaran Putrajaya… apa lagi kalau bukan Sepetang Bersama Blogger bagi tahun 2015.

Ini adalah kali pertama saya sertai…padahal dah kali ke 4 tau…sayang nya.. dengar kata ini adalah yang terakhir…. mujur dapat sertainya wat kali pertama dan terakhir…hehehe

Pagi2 dah ada acara Treasure Hunt yang di jalankan mengikut kumpulan. Ada 10 kumpulan…jadi saya adalah dalam kumpulan yang ke 6.

Ini adalah ahli kumpulan saya….yang terdiri dari 8 org iaitu :

  • Zakwan
  • Alyza Fisol
  • Pungky
  • Jejaricomel
  • Ashikin
  • Mior
  • Mahamahu
  • dan juga saya….

Mula2 kami kene selasaikan puzzle…tapi rupa2nya tak cukup 1 keping…jadi kami kene masuk ke area wall climbing

Mior berjaya dapatkan 1 keping dengan memanjat wall climbing tersebut…yeahh!!!

untuk melengkapkan task tersebut…

(Gambar di ambil oleh Mahamahu)

Lengkap sudah tugasan pertama kami…. puzzle terlah berjaya di cantum sepenuhnya…….

Kemudian kami terus ke area Skate Park untuk tugasan seterusnya

Di sini kami menjalankan tugasan iaitu menyusun  kotak dengan mata ditutup dan menerima arahan dari org lain….

Alhamdulillah kami berjaya selesaikan nya…kemudian tugasan seterusnya mengapungkan jarum di dalam bekas berisi air…

Terima kasih Mior… kerana berjaya dengan 1 kali cubaan!! Hehehe

Selepas itu kami menjalankan tugasan seterusnya  dimana kami perlu tegakkan  air tin condong ke 45′ darjah…

Tengok . …dengan sekali percubaan… kami berjaya lagi….. dengan bantuan Mior lagii….hehehe

Kemudian kami teruskan lagi tugasan di mana kami harus menjawab beberapa soalan kuiz untuk setiap seorang…Tetapi  kami gagal…

Jadi kami didenda dengan membuat 10 pusingan lalat… adoi.. fengsan ok..pening..hehehe

Tetapi kami tak kisah di denda… yang penting kami  bekerjasama  dan gembira…

Lihatla selfie kami bersama penaja Yeos….gembira kan masing2 . ..

Ia tidak mematahkan semangat untuk meneruskan tugasan seterusnya walaupun didenda..jadi kami meneruskan tugasan iaitu selfie dengan gaya tarian zapin…

Tengokla gaya masing2 . …dah macam kuda kepang ghupanya . …tak per.. janjji kami boleh lakukan…

Alhamdulillah kami berjaya selesaikan semua tugasan hingga yang terakhir… iaitu menghasilkan blog post ini dengan penuh aktiviti gambar kami beserta penerangan aktiviti  yang kami lakukan . …

Penat bagaimanapun kami tetap merasa segar dan  bertenaga  sepanjang  Treasure  Hunt  dari mula tugasan sehingga tugasan yang terakhir…

Terima  kasih  kepada penaja Yeos yang memberikan kami kesegaran  sepanjang Treasure Hunt  ini tak lupa juga kepada penaja lain yang turut serta dalam acara SBB2015 ini.

#yeos #equrban #SBB2015 #SBBYEOS2015  #bakarlah #denaihatinetwork  #jopanamy #jamtawafdenaihati

4 thoughts on “Treasure Hunt di SBB 2015

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s