Karnival Upin&Ipin di PICC, Putrajaya

Karnival Upin&Ipin di PICC, Putrajaya

KARNIVALUI_01

Rasanya rata-rat tau kan pasal Karnival Ipin&Ipin ni minggu lepas….

Disebabkan dekat ngan opis saya.. jadi Jumaat lepas tu saya bawa anak-anak g ke Karnival ni. dah nak cuti sekolah kot.. kalau g sekolah hari Jumaat tu…x belajar ada jamuan. Jadi alang2 tu baik bawa g ke karnival upinipin ni.

Saya g time waktu rehat. Jumaat kan rehat panjang… hehehe dapatla lari ke sana jap.

SAM_4889

Sampai sana dalam kul 12.30 tgh ari.. mujur dekat jer kan.. tu pun dah ramai berpusu2 kete nak cari parking.

Masuk2 jer dah ramai orang.. tengok kat luar lenggang la juga…

Jadi mohla tengok gambar yang sempat di ambil sepanjang kat sana… mujur tak ramai orang.. jadi tak derla nak berebut2 kan.. rileksss jer..

Cuma tak dapat jumpa Ultraman ngn Upin Ipin jerla…hehehehe

SAM_4894

SAM_4897

SAM_4900

SAM_4903

SAM_4904

SAM_4907

SAM_4910

SAM_4913

Dah puas pusing2 kat dalam tu… maklum la kecik tul tempat tu.. x besar mana pun..

Tak dapatla bayangkan hari Sabtu dn Ahad tu.. mesti penuh sesak ngn orang dn kereta kan?

Kat luar ada la juga cafe… makanan ada RM5.00 ke atas.. jadi pepaham la mesti la portion sikit dn harga mahal kan.

SAM_4914

SAM_4917

SAM_4920

Lebih kurang macam tu la gambar sekitar kat Karnival upin Ipin

Saya lebih suka pergi awal dari pergi hari weekend yang dah tentu sesak dan ramai…

SAM_4919

Tak perla.. bukan  nak shopping apa sgt pun…

Anak-anak nak tengok jer.. dah dapat bergambar, balik la.. apa lagi nak buat.. tak sampai pun 1/2 jam kat situ,.dah bosan kot. Pertunjukan upin inpin dn Ultraman lepas sembahyang Jumaat…

Jadi cer bayangkan selama 2 jam tu.. apa mereka buat kat situ tanpa ada apa2 pertunjukan…huhuhu

Tak meriah la kan.. anak2 berlari2.. berkeliaran.. sbb nak kene tunggu show berikut nya.

4 thoughts on “Karnival Upin&Ipin di PICC, Putrajaya

  1. Saya pun ada gak pagi jumaat tu. Mungkin ada terserempak kot cuma tak kenal. Hehehe.

    Apapun kena banyak improvement lagi karnival mcm nie.

    Potensi besar, tapi lokasi kurang sesuai. Mungkin mereka pun tak jangka crowd seramai tu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s