HRMIS di hujung jari – MyHrmis Apps

HRMIS di hujung jari – MyHrmis Apps

Sekarang, semua penjawat awam kalau nak apply cuti kene melalui atas talian. Portal HRMIs di wujudkan untuk memudahkan penjawat awam memeriksa baki cuti dan juga sejarah cuti dari mula bekerja sehingga pencen.

Kalau masuk portal melalui PC atau LAP TOP boleh layari https://hrmisone.eghrmis.gov.my/

Tapi macam biasala.. kalau ada PC dn LAP TOP boleh la kan… kalau jenis yang malas buka komputer tu, sure nak cari yang mudah.

Apa kata korang install app ni melalui GOOGLE PLAY jer….

Cari myHRMIS Cuti dari MAMPU

Kemudian install… tak makan banyak space pun…. sekejap jer nak install

lepas instal akan keluar paparan seperti di bawah

 

PENGUNA KALI PERTAMA

dan

LOG  MASUK

di sebabkan pertama kali nak guna… kene klik kat PENGUNA KALI PERTAMA dahulu. Ni untuk aktifkan penggunaan melalui mobile rasanya.

Ala…. isikan No Kad Pengenalan, Katalaluan (kene sama yg korang guna untuk HRMIS semasa menggunakan di komputer) dan No telefon bimbit

selepas itu berjaya,…..

klik pula LOG MASUK

haa….. masukkan No Kad Pengenalan dan kata lalauan yang sama juga

Dan……. dah boleh masuk……..

kan senang…….. boleh la tengok berapa hari BAKI CUTI dan juga dapat lihat STATUS CUTI terakhir korang….

dan jika korang klik kat MOHON CUTI tu….

dapat la lihat kelayakan cuti dan baki cuti semasa. Dan sangat mudah untuk isi borang cuti jika berada di luar pejabat…

Ohya….. jika ada permasalahan, korang boleh la rujuk kepada pembantu tadbir masing2 di pejabat yek… sebab ada juga kawan-kawan saya yang mempunyai masalah untuk LOG Masuk dan juga DAFTAR PENGUNA KALI PERTAMA ni…

Jangan tanya saya ok… bukan saya yang cipta apps ni…hahaha

Kan senang kalau ada mobile apps……. tak perlu la susah payah buka komputer kan? Haaa……. lepas ni jangna la cakap susah nak mohon cuti kalau berada di luar kawasan kan? melainkan tempat tu tak ada internet…hehehe

Ok…… itu aja pelajaran hari ini….. nanti ada baru lagi, kita share la lagi kan?

4 thoughts on “HRMIS di hujung jari – MyHrmis Apps

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s