Mom’s Time Out at KIDZANIA

Mom’s Time Out at KIDZANIA

Wah.. tajuk nak dalam BI aja…hahaha..

Minggu lepas saya dapat TIKET FREE lagi …. dapat pergi ke KIDZANIA… kiranya kali ke 2 menjejak kan kaki di sana. Kali pertama pergi masa Bulan April 2014. Kali ni masa untuk ibu bersama anak-anak besar jer… Huzaiman saya tinggalkan bersama ayahnya di rumah….

Bila dah kali ke 2 pergi.. saya berbincang dengan anak-anak, pergi ke tempat yang belum pernah cuba. Jadi dapat la merasa semua permainan. Memandangkan pergi hari Sabtu, KIDZANIA di buka dari jam 10.00 pagi hingga 7 malam. Seharian la kat sana tau.. *fengsan ibunya…

Mujur ada blogger mama Liza dan anak perempuannya… jadi saya jadikan 1 group.. bila kemana2 akan cr mana yg dapat selit 4 orang…hehehe

SAM_3945

Tengok…. bila datang pepagi.. tak ramai orang..

Apa lagi, setelah redeem tiket.. terusla naik ke tingkat atas…. tak sabar2 betul anak2 hari tu.

SAM_3955

Dapat cek, terus g CIMB tukar duit.

Duit yang pergi tahun sudah pun ada lagi, jadi saya bawa la… biar jadi banyak. Anak ramai, dapatnya pun banyak hokey.. macam kaya jer rasa..hahaha

SAM_3982

Pekerjaan pertama…. buat berger. Sementara tak der orang… mari la masak berger. Sebab bila dah ada makanan.. baru leh bekerja kan.. sebab bila lapar leh la makan berger aja… hahaha

Masak berger kene bayar… sebab dapat makanan kan..

SAM_4004

Kemudian pergi pula jadi BOMBA….

Tahun sudah kemain pannnnnnnnjjjjjjjjjjaaaaaaaannnnnnnnnnggggggggggg nak beratur tuk jadi bomba… dapat tak bayangkan perkataan panjang tu bula di baca…..hahahaha

Jadi bila tengok tak ramai, cepat2 beratur… mujur dapat tempat…. beria la memadam api kebakaran…hehehe

SAM_4038

Kemudian pergi pula jadi PEMUNGUT CUKAI kat LHDN…

Beria la duk depan komputer.. dah siap keje dapat kad pengenalan pekerja LHDN

SAM_4078

Kemudaian kami berpecah jap. Anak Liz nak buat grooming kat SPA…  of course la anak saya lelaki tak akan masuk situ… hahahaha

Jadi saya suruh jadi PEKERJA PAM MINYAK jap….

SAM_4088

Sementara tu si Abang nya…

Nak belajar memandu. Kene la ambik lesen memandu, sebelum tu kene g check mata dan buat insuran diri dulu…hahahah

Ke sana sini la dia g buat… biar dia buat.. kan kene belajar…

Dah dapat lesen, g la memandu…. kemainnnnnn…..hehehe

SAM_4097

Kemudian, nak g bahagian HOSPITAL pula..

Nak jadi pakar BEDAH… tapi di tempatkan bahagian ULTRASCAN….

Tengok perut orang gastik… tengok bedio jer pun. bukan buat apa…. itu pun dapat duit…hahaha

SAM_4110

Sementara abang nya di HOSPITAL…

Adik-adiknya pergi buat air VITAGEN dengan anak Liz sekali.

Dapatla air VITAGEN untuk pembasah tekak…

SAM_4121

Pastu Danial g bahagian LIFEBUOY HEALTH INSTITUTE lak…

Belajar cara-cara melihat kuman di tangan dan kebersihan…hehehe

SAM_4133

Si adik-adiknya sementara tu g belajar jadi PILOT….

Semua punnak jadi PILOT dan STEWARDED .. x nak jadi penumpang…hehehe

SAM_4148

Kemudian, Liz pulang.. sebab dia nak balik kampung. Esoknya kan Hari Raya Qurban…

Saya tak ada kampung… Mak kan pergi HAJI, tak terasa macam nak raya… sebab mak x ada… *tetiba sedih*

Ok…. sambung balik….

Anak-anak saya g masuk balik ke HOSPITAL… jadi pakar bedah pula…

Kali ni tengok badan patung dalam dan juga buat ‘pengecas’ jantung kat patung..hahaha. Maaf saya tak tahu apa kebenda tu…. ala.. yang caj-caj kat badan tuk hidupkan jantung tu…hehehe

SAM_4190

Kemudian nak jadi POSMEN lak kat POS LAJU….

Iskdandar dan Zulfadhli jer yg pergi dulu

SAM_4194

Sementara si Danial pula nak memanjat pula…

Sebab dia jer lepas ketinggian… maka dia jerla pergi…… tinggi juga dia panjat…. sampai atas…

SAM_4203

Lepas tu ajak pula pergi POS LAJU balik… sebab dia kan tak joint tadi…

Adik-adiknya ikut jerla…. sebab nak teman abang nya…hehehe

SAM_4242

Kemudian, pergi pula kat bahagain NATIONAL GEOGRAPHIC lak..  yang ke sini kene bayar… sebab belajar sains kan.

Kalau dah habis belajar mereka bagi sijil.. boleh guna untuk kerja kat KOSPITAL.. boleh dapat extra duit…hehehe

SAM_4234

Sementara si abang-abang nya belajar… si Zulfadhli saya htr ke bahagian SONY…

Jadi juruphoto lak…..

SAM_4246

Kemain duk belek kamera….

Gasak la… belajar la selagi boleh belajar kan..hehehe

SAM_4254

Dah penat ni….

Berehat kejap.. sementara tunggu Danial bekerja…

SAM_4256

Danial jadi POLIS jap… eh.. eh.. lupa la..

Jadi POLIS ker SECRET AGENT…. dah lupa pula.. sebab banyak sangat benda buat kan…hehehe

SAM_4268

Pastu naik balik… kerja kat FARMASI untuk dapatkan VITAMIN FREE kan…

Saya suh keje situ.. nanti leh dapat vitamin dan duit… so.. pergi la kejap kan…

SAM_4295

Pas tu nak keje kat PASARAYA lak… nak jadi JURUWANG ngn STORE KEEPER dah penuh…

Maka jadi la pelanggan….hehehe…

Ambik barang ..g scan pastu letak balik…hik3

SAM_4303

Sebelum balik Iskandar nak jadi POMEN jap…

Sementara tu Danial memandu kejap.. untuk kali terakhir kan…

Manakala Zulfadhli dah penat.. menangis2 dah.. nak balik la tu…. maklumla masing2 lapar.

SAM_4312

Jadi habisla pelajaran di KIDZANIA… masih ada lagi yang belum mereka cuba… tak per.. nanti datang lagi.. duit la dah banyak.. mereka nak beli mainan.. saya kata simpan.. mana tahu leh beli PSP berharga 15,000 KIDDOS… hahaha

Tu entah berapa tahun la nak kumpul wei……

Keluar jer KIDZANIA hujan… dah la park kete kat IKEA.. maka ikut laluan jauh.. lalu jambatan masuk ker PAVILLION.. makan situ.. pastu trs balik.

Sampai dalam kereta.. semua pengsan… ibu pun penattttt……….huhuhu

KIDZANIA ni sesuai untuk umur 5 tahun hingga 17 tahun…. bawah 4 tahun ni agak susah kot nak faham melainkan memang jenis paham apa orang ajar kan..hehehe

8 thoughts on “Mom’s Time Out at KIDZANIA

    1. Tak la.. situ polis station….

      Sebagai hiasan jer… org dewasa pun boleh selit kat situ kalau nak bergambar…

      Tu kira macam props jer… nak ambik gmbr boleh..hehehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s