Bercuti 3H 2M di Medan, Indonesia

Bercuti 3H 2M di Medan, Indonesia

Salam semua,

Punya la lama tak berupdate… entah la tak der masa dan mood..hahaha.. kan best sambil cakap dah ada yg menaip dan masukkan gambar… nak kene taip tu la yang malas.. ada jer typo nanti..

Alhamdulilah.. saya berkesempatan pergi ke Medan sekali lagi… bertemu rakan di Medan. Kawan yang dah lama ingin berjumpa sejak dari tahun 1998 sehingga kini…hehehe dah beranak pinak la kan..

 

22.08.2014 (Jumaat)

Bertolak ke Medan menaiki Air Asia jam 2 petang.

SAM_2420

Merasa la juga naik Air Asia kan…

Kalau naik ngan opis, semestinya MAS pilihan utama..hehehehe

Naik Air Asia ni memacam la tambahan… dengna makan la, pastu bagasi la… haih… susah la kan.. kalau MAS tu sumer dah include…hehehe

SAM_2425

Penerbangan hanya mengambil masa 1 jam jer.

Baru duduk, dia bagi makan pada siapa yang order la kan.. pastu bagi kertas suh isi.. visa kot..hahaha.. lupa.

Ngam-ngam menulis dah sampai… keja jer kot.. tak derla lama.. Jadi x makan dalam tu pun tak per.. nak g pun Indonesia jer kot.. makanan halal konpem banyakkan…

SAM_2439

Saya di jemput oleh rakan di Lapangan Terbang Kuala Namu bersama anak kecil dan ibunya.

Sampai-sampai jer macam biasa, keramahan saya tetap sama walaupun tak pernah bersua selepas 16 tahun hokey! selalu telefon dan hantar surat jer tau….

Tapi selalunya saya la yang kerap call dia.. hehehe

SAM_2468

Destinasi pertama yang perlu dituju adalah kedai makan. Saya jenis tak cerewet… mana2 pun boleh asal halal dan kenyang.

Wong solo versi Medan… emmm.. rupanya manis rasa sambalnya. ker memang sambalnya rasa manis kalu kat KL?? hahaha

SAM_2470

Selepas dibawa makan, terus menuju ke Hotel Kesawan. Tempat penginapan paling dekat untuk bershopping..hahaha

Ala.. 2 malam jer kot.. x lama kan.. ada breakfast sekali.. boleh la bangun lambat kan..

Jadi marilah berehat untuk kaki … sebab esok nya nak berjalan sakan kan.. tawaf 1 Pajak Ikan…

 

23.08.2014 (Sabtu)

Pagi tu saya pergi la menuju ke Pajak Ikan…

Kalau dah pergi kul 9.00 pagi, tak banyak la kan kedai buka… ala kita jalan2 la dulu kan.

cats

Boleh tahan la juga berjalan di situ.

Macam-macam jual.. dari kain ela, kain telekung, baju jalan, baju batik….haaaa……… rambang mata.

Bab tengok harga pun leh juling.. pasal banyak sangat kosong..kosong nya kan…. jadi siap sedia kalkulator atau kertas tukaran wang..hehehe

Jadi banyak juga kerugian saya pada hari itu..hahaha

SAM_2504

Malam nya kami makan di luar… di bawa oleh kawan saya yang menetap di Medan.

Ala.. jalan-jalan cuci mata di sana kan… memang makanan di sana kurang menyengat.. tak pedas… saya sampai cari cili sebab semua makan nya manis dan tak berapa pedas walaupun tengok char kuey teow dia nampak sedap.. tapi tak pedas..hehehe

Oh ya lupa.. kawan saya ni anaknya 2 orang lelaki aja… hehehe… si kecik tu beza 1 tahn dengan Huzaiman.. iaitu 2 tahun.

SAM_2506

Anaknya yang sulung berusia 7 tahun, sebaya dengan Iskandar. Memang semangat anak-anaknya… kuat makan dan juga bertenaga…hehehe

Kalau bandingkan anak saya.. alahai.. kurus jer… hehehe.. ikut ayahnya, masa kecik kurus.. sok dah kawen..ha.. berlipat kali ganda..keh3

Anaknya yang sulung ni pemalu sikit… asal tala kamera kat dia.. dia lari..hehehe

 

24.08.2014 (Ahad)

Eh.. kejap jer dah 3 hari… hahahaa

Pagi tu sempat lagi meronda di Pajak ikan sekali lagi.. last minute shopping orang cakap…hahaha

Pas check out, saya di jemput lagi oleh kawan saya untuk ke Lapangan Terbang.

SAM_2531

Bersama teman penpal…. asal menulis surat sampai la masuk laman sosial FB.. kini dah berBBM aja.. mudah.. cepat sikit sampai msg nya.

Beza saya dan dia beberapa tahun.. semestinya la saya adik.. tapi x der koser der panggil kakak adik wei…hahahaha

SAM_2566

Sebelum balik…. teringin nak makan Nasi Ayam Penyet nya….

Jadi dalam perjalanan menuju ke airport Kuala Namu tu ada banyak kedai makan… jadi singgah di kedai ayam penyet di situ…

Sedap.. pedas la juga walaupun x sepedas kat KL…hahaha. ala harganya baru RP. 22,000.00 dalam RM6.00 la…hehehe

SAM_2587

Dan baliknya saya di terbangkan oleh Air Asia lagi…..

Alhamdulilah….. saya selamat pergi dan balik…. ialah.. kalau tak x derla kuar entry ni kan. Insya allah.. jika berkesempatan lagi, boleh la pergi ke Medan lagi…. tunggu bawa anak-anak pula yek… hehehe

Harap2 Lina sekelurga sudi la datang ke Malaysia…. mesti banyak tempat saya bawa…. KL ni x puas pusing kalu 2.. 3 hari..hahaha

33 thoughts on “Bercuti 3H 2M di Medan, Indonesia

  1. salam, kami ada menyediakan ground pakej ke Medan, Indonesia dengan harga yang sangat puas hati. In shaa Allah servis yang terbaik kami berikan untuk anda ^_^
    Instagram : @percutianbajet
    Whatsapp/sms Only: 6012-6047593

  2. 4D3N MEDAN LAKE TOBA TOUR
    (1Nite Parapat, 1 Nite Berastagi, 1 Nite Medan
    ——————————————————————–
    DAY 01 : ARRIVAL MEDAN – TEBING TINGGI – PARAPAT (L,D)
    Arrival at Kuala Namu International Airport. After customs clearance, meet our representative and Tour Guide who will take you to start the tours by using tourist Coach or Van. Transfer to the local restaurant for lunch. Then, depart to Parapat-drive along the road which offers the endless view of Rubber and Oil Palms Plantations through the journey. Stop should be made at Pematang Siantar for shopping of local product such as Kacang Tumbuk “Ting Ting, Teng Teng”, Other snacks Etc. Arrived in Parapat then check in to hotel for overnight stay, the rest of the day is free on your own leisure. Dinner served at the local restaurant.

    DAY 02 : PARAPAT – SAMOSIR ISLAND – BERASTAGI (B,L,D)
    After breakfast at hotel, ready for Samosir island excursion by Boat to visits
    Tomok village, to see the Tombs of The King Ompu Sidabutar & Shopping place. Ambarita village, to see the Traditional Batak village with ancient megalithic Furnitures. Return to Parapat for lunch at local restaurant. Afterwards proceed to Berastagi–a mountains resort with it’s refreshing weather and magnificent mountains scenery which has an abundance of Flowers, Vegetables and Fruits. En-route stops at Panorama Simarjarunjung hill (Sanitary stop),Sipiso-Piso waterfall. Arrived in Brastagi then to visit the Central Fruits Market (Shopping Place). Afternoon check in to hotel. The rest of the day is free on your own leisure. Dinner served at the hotel or local restaurant.

    DAY 03 : BERASTAGI – MEDAN (B,L,D)
    After breakfast, proceed on two hours down the hill to Medan. Visit Lumbini Park. Arrival in Medan then city sight seeing to visit a several points of interest such as the Maimoon Palace, Al-Matshun Grand mosque. After lunch at the local restaurant, and then proceed to the shopping areas as follow Danar Hadi Batik emperium and others whole Batik sellers in Medan, including to Pasar Ikan market and Malls. Afternoon check in to hotel for overnight stay. Dinner served at the local restaurant.

    DAY 04 : HOTEL – AIRPORT (B)
    After breakfast, free program before transfer to the airport for your flight home..END OF SERVICE

    Thanks /Regards

    HAMZAH SARAGIH Tour Guide Medan Sumatra Utara – IndonesiaTelp // WhatsApp : +6282160211106 Email : hamzahsaragih@ymail.com
    Web : http://hamzahsaragih.blogspot.com facebook : Hamzah Saragih Ym : Hamzah Saragih

  3. PAKEJ 4 HARI 3 MALAM MEDAN – DANAU TOBA

    “DAY 1

    TIBA BANDARA INTERNASIONAL KUALANAMU MEDAN (“WELCOME TO MEDAN”)
    PERJALANAN KE LAKE TOBA
    MAKAN TENGAHAN (LUNCH)
    SINGGAH KEKEDAI PATEN (SHOPPING KACANG TUMBUK YANG BERNAMA TING-TING , TANG-TANG , TUNG – TUNG ,PING-PING , PONG-PONG
    TIBA DI PARAPAT (LAKE TOBA)
    CHECK IN HOTEL DANAU TOBA INTERNATIONAL COTTAGE
    MAKAN MALAM DINNER
    ISTIRAHAT
    TOUR PERTAMA BERAKHIR

    “DAY 2 ”

    SARAPAN PAGI (BREAKFAST)
    MENAIKI FERRY MELAWAT KE PULAU SAMOSIR
    SINGGAH KE TOMOK MENGENAL SEJARAH SEJARAH TOMOK
    BALIK KEDANAU TOBA
    MAKAN TENGAH HARI
    TOUR KE BRASTAGI ( DALAM PERJALANAN)
    SINGGAH KE PUNCAK LAKE TOBA SIMARJARUNJUNG MAKAN PISANG GORENG SPECIAL SAMBIL MINUM COFFEE
    SINGGAH KE AIR TERJUN SIPISO PISO MELIHAT PEMANDANGAN SIPISO PISO WATERFALL
    CHECK IN HOTEL KAT BRASTAGI
    MAKAN MALAM ( DINNER )
    WISATA MALAM
    TOUR KEDUA BERAKHIR

    “DAY 3 ”

    SARAPAN PAGI (BREAKFAST)
    SINGGAH KE BUKIT GUNDALING
    SINGAH KEPASAR BUAH BRASTAGI SAMBIL MENIKMATI JAGUNG REBUS DAN JAGUNG BAKAR DAN BERKENDARA MENAIKI KUDA
    MEMETIK STROWBERRY SENDIRI
    PERJALANAN KEMEDAN
    SINGGAH KEKEDAI BATIK
    CHECK IN HOTEL
    ISTIRAHAT BAGI YANG NAK ISTIRAHAT , BAGI YANG TAK BOLEH PERGI PIJAT TRADISIONAL MEMANJAKAN DIRI DAN RILEX
    MAKAN MALAM ( DINNER )
    KEMBALI KE HOTEL ( ISTIRAHAT )
    “DAY 4 ”
    SARAPAN PAGI ( BREAKFAST )
    MELAWAT KE ISTANA MAIMOON
    SHOPPING MAL KOMPLEK
    SHOPPING BIKA AMBON
    KELILING KOTA MEDAN SAMBIL MENUNGGU MASA TRANSFER KE BANDARA AIRPORT KUALANAMU MEDAN

    “HARGA PAKEJ 4H3M / PAX
    RM 430 / PAX (MIN 5 ORANG )

    “PAKEJ INCLUDE
    TRANSPORT FULL AC
    HOTEL 3 STAR , 4 STAR
    BREAKFAST , LUNCH , DINNER
    AIR MINERAL
    DRIVER AND TOUR GUIDE
    FERRY KEPULAU SAMOSIR

    FOR INFORMATION :
    WHATSAPP : +6287867000255 (Saidina Umar)
    FACEBOOK : saidina umar , melancongmedan
    group facebokk : melancongmurahsodap(travellyholidays)
    EMAIL : medanhiphop@gmail.com
    blogspot : melancongmurahsodap.blogspot.com?

  4. Selamat Pagi…
    Mau ke Danau Toba…
    Mau ke Berastagi..
    atau hanya jalan jalan di Medan..
    Butuh sewa mobil di Medan..
    Yuk hubungi ke Medan Star Rent Car
    Murah…
    Mulai dari Rp. 350.000/hari.
    bisa hubungi ke 085262831660/085297000264
    atau buka webnya untuk info lebih lanjut.
    klik http://medanstarrentacar.com/

  5. Melawat ke Medan dan Tasik Toba , sila booking di official agency. Booking in illegal there is a punishment USD 100 in Airport.
    Boleh dicuba layanan dari TIARA TOURS, harga sangat murah dan services best. Kami sangat berpengalaman mengurus lawatan lawatan ke Medan, Jakarta, Bandung, Bali dan tempat – tempat menarik lain di Indonesia. Sila contact celular / wa + 62 853 5898 2828 atau hantar email ke : tiaratoursindonesia@gmail.com
    Sila click http//www.tiaraasia.com

    TIARA TOURS
    Jalan Panglima Denai No. 76
    Medan. North Sumatera.Indonesia
    Tel : + 62 61 – 7 333 845
    Fax : + 6261 – 7 333 845
    Call Center : +62 81 383 53 50 91
    Mobile / WA : +62 853 5898 2828
    EMAIL : rajaparhobas@yahoo.com
    EMAIL : tiaratoursindonesia@gmail.com
    EMAIL : infotiaratours@gmail.com
    EMAIL : tiaratours888@gmail.com
    SKYPE : VICTOR12126
    Facebook : TIARATOURS
    Website : http://www.tiaraasia.com

  6. Lawatan ke Medan atau Tasik Toba atau tempat menarik di Indonesia, sila dicuba services kami dari TIARA TOURS

    Harga guarante SANGAT MURAH dan layanan BEST
    Makanan 100 % halal food
    Sila contact mobile / wa +62 853 5898 2828 atau hantar email ke tiaratoursindonesia@gmail.com

    Sila click ; http://www.tiaraasia.com
    PS : Please book your tour packages at local official tour and travel
    and booking at illegal agency punishment usd 100 at Airport

    Terima kasih

  7. 4D3N MEDAN LAKE TOBA TOUR
    (1Nite Parapat, 1 Nite Berastagi, 1 Nite Medan
    ——————————————————————–
    DAY 01 : ARRIVAL MEDAN – TEBING TINGGI – PARAPAT (L,D)
    Arrival at Kuala Namu International Airport. After customs clearance, meet our representative and Tour Guide who will take you to start the tours by using tourist Coach or Van. Transfer to the local restaurant for lunch. Then, depart to Parapat-drive along the road which offers the endless view of Rubber and Oil Palms Plantations through the journey. Stop should be made at Pematang Siantar for shopping of local product such as Kacang Tumbuk “Ting Ting, Teng Teng”, Other snacks Etc. Arrived in Parapat then check in to hotel for overnight stay, the rest of the day is free on your own leisure. Dinner served at the local restaurant.

    DAY 02 : PARAPAT – SAMOSIR ISLAND – BERASTAGI (B,L,D)
    After breakfast at hotel, ready for Samosir island excursion by Boat to visits
    Tomok village, to see the Tombs of The King Ompu Sidabutar & Shopping place. Ambarita village, to see the Traditional Batak village with ancient megalithic Furnitures. Return to Parapat for lunch at local restaurant. Afterwards proceed to Berastagi–a mountains resort with it’s refreshing weather and magnificent mountains scenery which has an abundance of Flowers, Vegetables and Fruits. En-route stops at Panorama Simarjarunjung hill (Sanitary stop),Sipiso-Piso waterfall. Arrived in Brastagi then to visit the Central Fruits Market (Shopping Place). Afternoon check in to hotel. The rest of the day is free on your own leisure. Dinner served at the hotel or local restaurant.

    DAY 03 : BERASTAGI – MEDAN (B,L,D)
    After breakfast, proceed on two hours down the hill to Medan. Visit Lumbini Park. Arrival in Medan then city sight seeing to visit a several points of interest such as the Maimoon Palace, Al-Matshun Grand mosque. After lunch at the local restaurant, and then proceed to the shopping areas as follow Danar Hadi Batik emperium and others whole Batik sellers in Medan, including to Pasar Ikan market and Malls. Afternoon check in to hotel for overnight stay. Dinner served at the local restaurant.

    DAY 04 : HOTEL – AIRPORT (B)
    After breakfast, free program before transfer to the airport for your flight home..END OF SERVICE

    Thanks /Regards

    HAMZAH SARAGIH Tour Guide Medan Sumatra Utara – IndonesiaTelp // WhatsApp : +6282160211106 Email : hamzahsaragih@ymail.com
    Web : http://hamzahsaragih.blogspot.com
    Facebook : Hamzah Saragih Ym : Hamzah Saragih

  8. salam..kami ada menyediakan ground pakej ke medan-lake toba-berastagi dengan harga yang berpatutan dan paling penting kami bawa ke restoren yang halal..korang cuma bawa duit shopping je =)
    whatsapp/message ONLY: +6012-6047593
    ig: @percutianbajet

  9. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Apa bila Tuan/Puan ingin melawat bersama family atau rakan-rakan kat Padang – Bukittinggi dan memerlukan kenderaan jangan risau hati, KITA HOLIDAYS INDONESIA menyediakan PAKET TOUR dan PENGKHIDMATAN KENDERAAN dengan harga yang sangat berpatutan, dan dengan driver yang mesra, educated, baik hati,sopan dan sudah lama berpengalaman dalam memberikan pelayanan pada pelancong dari Malaysia. Menjadikan lawatan Tuan/Puan sangat berbaloi dan bermakna.

    Contact person :
    RIKO ADRYANSYAH

    Mobile : +62 813 6565 4104 ( WhatsApp )
    E_mail : riko_kitaholidays@yahoo.com

    Wassalam

  10. bila bercuti kat indonesia,especially kat bandar medan & tasik toba, MAKE SURE agency tuh LEGALLY REGISTERED or NOT!!! jangan ambik pakej dari freelancer pulak bila nak cuti-cuti akak lancar dan takde kendala. sebab NOWADAYS dah ada aturan pulak EACH & EVERY TRAVEL AGENTS MUST BE LEGALLY REGISTRED AS COMPANY!!
    NOT INDEPENDET OR FREELANCER!!

    PT.ENJOY HOLIDAY MEDAN TOUR AND TRAVEL
    Add : Medan,North Sumatera – Indonesia
    Telp : 06180019762
    Fax : 06180019782
    Mobile : 085270126984 (Whatsapp)
    Email : enjoyholidaymedan@gmail.com
    Web : http://www.enjoyholidaymedan.com/
    Web : http://www.enjoyholidayindonesia.com/
    Blog : http://discover-medan.blogspot.com/
    Blog : http://enjoyholidaymedantravelandtour.blogspot.com/

  11. Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
    http://keretamurahpelancongan.blogspot.com/
    JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
    Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi…😉
    Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

    Contact Person :
    Mobile Phone : +6281322167717
    WhatsApp : +6281214741600
    +6281220477335
    Email : irditour.bandung@yahoo.com
    Facebook : – Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

    Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
    Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
    Wassalam..wr.wb..

  12. Greetings Sir / Madam I hope all is always given his health and given sustenance (ameen). Here we will offer all the cars for (Bandung / Jakarta City Tour). For anyone Sir / Madam existing plans for vacation in Bandung / Jakarta and need a car to transport during the Bandung / Jakarta okay PM or WhatsApp only:
    Call: +6282214441280
    +6282216270779
    WhatsApp: +6282214441280
    +6282216270779
    Email: Dhanibandung@yahoo.com
    Our guaranteed for a very decent price and the best service / service 5 ***** Star (Insha Allah).
    Sorry Sir / Madam, if there is an inscription that less pleasing in the Promotion we offer..

    Nb: The more expensive ones also much cheaper there, but we assure you the best stay Dhani Bandung (Insha Allah) way street in Bandung is very cheap, Thank you very much..

  13. Salam sejahtera Tuan / Puan semoga semua senantiasa diberikan kesehatan dan dimurahkan rezeki nya (amiin). kami disini nak menawarkan semua kereta tuk (Bandung/Jakarta City Tour). Bagi siapapun Tuan / Puan yang dah ada plan tuk bercuti di Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta untuk transportasi semasa di Bandung/Jakarta boleh sahaja PM atau Whatssapp sahaja dekat
    Call : +6282214441280
    +6282216270779
    WhatsApp : +6282214441280
    +6282216270779
    Email : Dhanibandung@yahoo.com
    Dijamin kami bagi harga yang sangat berbaloi & service yang terbaik / layanan 5 Bintang ***** (Insya Allah).
    Mohon maaf Tuan/Puan apabila ada ayat yang kurang berkenan dalam Promotion yang kami tawarkan..

    Nb : Yang lebih mahal banyak yang lebih murah pon ada, tapi kami jamin yang terbaek tetap Dhani Bandung (Insya Allah) jom-jom di Bandung murah jer , Terima Kasih..

  14. salam..kami ada menyediakan ground pakej ke medan-lake toba-berastagi dengan harga yang berpatutan..selain itu ada juga pakej ke aceh, padang-bukit tinggi..
    boleh whatsapp: +6012-6047593🙂
    fb/instagram @giadolairiscollection

  15. Sambil2 blogwalking…
    Mintak izin tuan tanah promote kat sini..

    Assalamualaikum dan salam sejahtera. Saya dari Herry Cuti Bajet Medan menyediakan Pakej percutian bajet ke Medan, Indonesia dengan harga yang sangat bajet tapi selesa dan menyenangkan. Pakej termasuk semua, anda hanya perlu bawa duit untuk shopping. Tidak risau lagi kos tambahan. Pergi ramai boleh dapat RM290 je. Hubungi:

    Facebook: Herry Cuti Bajet Medan
    Instagram: herry_tour_medan
    Email: herrycutibajetmedan@gmail.com
    Call/WhatsApp: ID:+62 813 9788 0156 (Herry)
    MY:+6013 4618637 (Ina)

  16. Salam pelancongan dari melancong_murah_baloi, mahu melancong ke Seluruh Indonesia : Lombok , Bandung, Medan , Jogjakarta, Jakarta, Pekan Baru, Padang, Banda Acheh ke Korea, China , Australia

    kami dengan senang hati menyediakan pakej yang berbaloi-baloi

    Instagram : melancong_murah_baloi
    Facebook : melancong murah baloi
    Email : melancongmurahbaloi@gmail.com
    Phone/ Whatsapp : 0175367426 Nurul Insyirah

    we serve you better😀

  17. PAKEJ MURAH / JIMAT BERCUTI KE BANDUNG

    Assalamualaikum Tuan/ Puan Abang/ Akak

    Kami dari Bimo Mekarwangi Bandung Tour & Transport
    Sebuah syarikat muslim kat Bandung yang memberikan perkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah favorit untuk dilawati.
    Insha Alloh, driver & tour guide kami yang profesional santun, peramah akan selalu bawa anda ke semua tempat favorit kat Bandung, Bogor dan Jakarta dengan selamat.

    Special offer 2015… Joom tempah transport murah kat Bandung jer .

    Rate per Kereta per Day :
    # Suzuki APV /Toyota Avanza/Daihatsu Luxio (6 seat) Rate: IDR 400.000 or RM 115

    # Toyota Innova / KIA Pregio (8 seat) Rate: IDR 550.000 or RM 160

    # Coaster Isuzu Elf Short (11 seat) Rate: IDR 650.000 or RM 185

    # Coaster Isuzu Elf Long (17 & 19 seat) Rate: IDR 850.000 or RM 245

    # Toyota Hiace commuter (12 seat) Rate: IDR 850.000 or RM 245

    *Include : minyak, parking fee, tol, driver, driver meal and kereta
    *Exclude : entrance fee ke tempat-tempat pelancongan untuk persons & kereta
    *Ada extra charge sebesar IDR 50.000 jika nak melawat ke Kawah Putih
    *Tak ada extra charge jika nak melawat ke kawasan Lembang & Tangkuban Perahu

    Company kami tak payah ada deposite cukup send jer picture flight details and tempahan kereta cukup by WhatApps sahaja.

    Terimakasih,
    Bimo Mekarwangi Tour

    Call/Text/ WhatsApp : +62 877 1519 6061 (Mas Bimo)
    Email : bimomekarwangi@gmail.com
    Facebook Page : Bimo Mekarwangi Bandung Tour & Transport

  18. salam..kami menyediakan pakej ke medan dengan harga yg murah dan paling penting sangat puas hati🙂
    whatsapp: 0126047593
    instagram : @giadolairiscollection

  19. assalamualaikum,,,,
    salam sejahtera buat semua yang membaca blog ini
    kami syarikat mempunyai legalitas di indonesia, Nak tumpang promotion sikit
    bagi tuan puan yang nak melancong kat bukittinggi/ Padang,Medan dan bandung Kami 7LINES HOLIDAY tour & travel siap melayani anda kami sediakan : transport, hotel, and pakej tour
    contact person : firman
    Whats app : +62 82390 797959
    email : firman_7linesholiday@yahoo.com / 7lines.holiday@gmail.com
    blogger : 7linesholiday.blogspot.com
    insyaallah tuan & puan boleh puas dengan service kami

  20. Assalam semua, berminat melancong ke medan dgn harga yang berbaloi dan dijamin puas hati, sila sila wassup saya 0175367426

  21. FULL GROUND PACKAGE MEDAN INDONESIA 3 DAYS 2 NIGHT
    RM370 PER PERSON MIN 4 PERSON.

    DAY 1 KUALANAMU – PARAPAT – LAKE TOBA
    • Arrival at KualaNamu International Airport in Medan.
    • Breakfast at local restaurant.
    • Proceed to Parapat Lake Toba.
    • Lunch at local restaurant.
    • Enroute stop at Paten Shop.
    • Having dinner at local restaurant.
    • Then check in to hotel for accommodation.
    • Then free at own leisure and rest.

    DAY 2 PARAPAT- BRASTAGI – MEDAN
    • Breakfast at hotel
    • Took the local ferry to Samosir Island
    • Straight to Tomok is about 5km from Tuk Tuk on Samosir Island.
    • In Tomok you can see the grave of King Sidabutur.
    • Visit Batak village
    • Continue travel to Brastagi
    • Enroute stop at Simarjarunjung
    • Stop at SipisoPiso Waterfall
    • Visit Pasar Buah at Brastagi.
    • Having lunch at local restaurant.
    • Then proceed to Medan.
    • Check in hotel at medan.
    • Visit Maimoon Palace.
    • Prepared for dinner at local restaurant.
    • Visit Merdeka walk for relaxing.
    • Then free at your own until proceed back to hotel.

    DAY 3 MEDAN – KUALANAMU AIRPORT.
    • Having breakfast
    • Visit Masjid Raya.
    • Shopping at Toko Batik
    • Check out for souvenir or t-shirt at Pajak ikan.
    • Having lunch at local restaurant.
    • Go to shopping complex for souvenir and some local product.
    • Some tourist enjoy the cheapest massage and spa.
    • Transfer back to Kualanamu International Airport.

    Package Include :
    • Airport pick up and transfers
    • Hotel at Medan , Parapat
    • Meals : Breakfast , Lunch , Dinner
    • Transport : MPV or Van ( Driver include )

    • ITENERARY MAY CHANGE DEPENDING ON TIME , WEATHER CONDITION OR CUSTOMER DEMAND.
    • TOURIST ARE ADVISED TO HAVE THEIR OWN INSURANCE COVERAGE.
    • FOR 3 DAYS 4 NIGHT AND 4 DAYS 5 NIGHT ALSO AVAILABLE.

    For further Information and inquiry:
    0124156404 CALL MESSAGE WHATSAPP. ( IRWAN )

  22. Salam,
    Entry yang menarik!! Nak berkongsi dengan semua pembaca…
    Saya ada menyediakan ground pakej ke Medan atau seluruh Indonesia dengan harga yang menarik.Kepada anda yang baru pertama kali nak melancong,kami sarankan anda guna kan khidmat kami.Semua urusan dilakukan di Malaysia dan ianya lebih selamat,murah dan meyakinkan.
    Pelbagai pakej ke seluruh Indonesia juga tersedia.Nyatakan destinasi anda dan kami sediakan semuanya.
    Hubungi saya ditalian 0126665436 (call/sms/whatsapp) Atau email saya di: aziman68@gmail.com
    Sebarang pertanyaan akan kami layan.
    Atau boleh juga ke Blog kami untuk pelbagai info:

    http://freelancetour.blogspot.com/

  23. Lama rupanya blog ini tak di update he…23x

    Minggu depan akan ke Medan untuk 5h4m… buat kali ke-2

    Kertas itu untuk… entah la dah lupa untuk apa kita isikan. Tapi lebih kepada pengakuan apa yang kita bawa ke sana je

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s