Bila Huzaiman ber ‘Huggies® Dry Pants’ di rumah

Bila Huzaiman ber ‘Huggies® Dry Pants’ di rumah

Wah…..tak lama lagi kita bakal menyambut Ramadhan.. minggu ni jer dapat makan puas2.. Macam mana semua? Dah bersedia untuk menempuh Ramadhan kali ini?? Saya pun tak sabar…. dah la sekarang ni cuaca panas jer kan? Jarang sangat rasanya hujan bulan ni.. siang malam terasa bahang kan?

Tak tahu la macam mana bulan Ramadhan kali ini… mesti teruji dengan cuaca yang panas.

Bila cuaca panas macam ni, saya kerap la mandi maklumla nak segarkan badan.. cepat sangat peluhnya. Bukan kata orang dewasa sahaja rasa panas, kanak-kanak pula lagi la terasa kepanasannya…. Macam Huzaiman tempoh hari, tiba-tiba badan nya panas, sebaik bertindak cepat bagi makan ubat… cepat redanya… lega sikit rasa hati.

Bila cuaca panas-panas macam ni… selalu kat rumah, dia lebih selesa tak berbaju.. pakai pampers aja la sepanjang hari kat rumah. Mujur ada Huggies® Dry Pants kat rumah.

Huggies Pants

Dengan peregang lembut di bahagian tepi memberikan lebih keselesaan dan membantu menghalang kesan merah walaupaun semasa anak korang sedang bergerak dan terdapat sistem pengunci untuk menghalang kebocoran.

Bila Huzaiman pakai Huggies® Dry Pants ni dapatla dia bergerak bebas. Nak pakaikan Huggies® Dry Pants pun senang.. kadang-kadang saya suruh aja abang nya Iskandar tolong pakaikan…

Huggies Pants

Bukan susah nak pakaikan pampers nya.. buka, pastu sarung dan tarik… macam pakai seluar juga.. di bahagian pinggangnya yang berelastik dan lembut memang memudahkan kerja memakai la. Kadang-kadang berebut-rebut nak pakaikan …. maklum la senang..hehehe

Bila dah berseluar jer.. lagi aktif la dia bergerak sana sini… memang memudahkan pergerakkan la..  Bila dah siang panas kan… macam-macam kerja la dia lakulan.. sibuk betul mengalahkan ibunya yang buat kerja rumah la kan

Huggies Pants

Memula tu sibuk la isi air dalam baldi….

Huggies Pants

Pastu tolong pula ibu siram pokok kari tu…

Pokok kari ibu tu macam hidup segan mati tak mahu jer Huzaiman oit….hik3

Huggies Pants

Dah siram pokok tetiba rajin sangat pula… tolong ibu angkat kain baju lak…

Beria-ria dia jengket nak ambik… saya perhatikan dia.. sebab dia nak buat sendiri, bila saya datang tolong dia nanges suruh letak balik..hahaha

Huggies Pants

Rajin sungguh dia hari tu… tolong akngkat kain baju. Ialah selalu abang-abang nya datang tolong… jadi dah biasa tengok dia pun rajin nak tolong. Tapi tak tentu gak tu.. datang rajin dia tolong, datang mengada-ngada.. pandang kain baju tu pun tak nak tau.

Huggies Pants

Memang rajin la dia kalu time saya kat umah… ialah dah hari bekerja saya tak dapat nak bersama dengna dia, harapkan hujung minggu jer dapat melihat keletah anak saya ni.

Huggies Pants

Bila dah penat menolong saya hari tu, masuk dalam rumah sambung main TAB lak. Layan spongebob lak dulu… yerla dah berpanas-panas kat luar kan?

Huggies Pants

Dah boring layan TAB… sambung main block lak…..

Main seorang diri pun tak kisah… sebab tak yah berebut-rebut dengan abang-abang nya..hik3

Huggies Pants

Bila dah boring, layan mainan keretapi thomas and friend lak…

Huggies Pants

Bila penat… minta susu untuk hilangkan dahaga. Lepas tu tau-tau dah tertidur lena sebab dah penat bermain serta kekenyangna minum susu.

Senang betul hati Huzaiman yek… seharian main pun masih selesa bergerak ke sana ke sini dengan menggunakan Huggies® Dry Pants.

Begitula gelagat Huzaiman bila di rumah. Dengan Huggies® Dry Pants ni dia bebas bergerak ke sana sini dengan selesa tidak mengganggu aktiviti dia sepanjang hari di rumah.

Baru la kene dengan Kempen ini di mana ia detik paling memberi kepuasan dan menenangkan dalam hidup saya, melihat anak saya bergerak bebas dan riang dengan Huggies® Dry Pants.

Jadi, biarkan anak korang mengalami keselesaan maksimum, pergerakan maksimum dengan Huggies® Dry Pants, satu-satunya lampin yang direka untuk keselesaan terunggul, serasi dengan punggung bayi serta memberi kebebasan bergerak kepada bayi dan kanak-kanak yang aktif!

Jangan lupa sertai Sertai Kempen “Maximum Comfort, Maximum Movement”! yek kengkawan!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s