Langkawi : Mangrove Tour

Langkawi : Mangrove Tour

ok..sambung la lagi kisah di Langkawi…. sepatutnya leh cepat habis..tapi asyik bertangguh jer kan.. maka macam ni la jadinya… pemalas tul kan?hahaha

Ok.. selepas dah check in dan apa bagai.. mestila ada aktivit kan….. jadi saya telah pun book 1 biat untuk menjelajah pulau.. nak ke KILIM kan… bawa anak-anak menaiki boat la katakan….

Masa ni lat jeti boat tu…. masing2 tengah tunggu boat…

Anak2 tak pernak naik boat.. jadi kira ni pengalaman naik la.. pest time la katakan..hik3


Memula tu macam cuak la sikit kat… tapi bila dah ok sikit.. rupa2nya si Huzaiman la paling tak takut sungguh….

Nak jalan sana sini.. dia ingat macam jalan kat dalam rumah kot…tak takut sungguh

Seronok juga sesekali naik boat ni….

Angin jer rasa……. sedap jer.. macam nak tido…. hik3

Tapi hari tu nasib kami kurang baik sikit…

dalam perjalanan nak ke KILIM, hujan sudah mulai turun….

Masa ni dapatla bagi ikan makan kat 1 pulau tu…

Maafla x tahu apa nama pulau tu.. tapi tu macam lubuk ikan la juga… banyak ikan…

kat sini dah mula hujan sikit… tapi tak berapa lebat… masa ni macam cakap…….. ala.. hujan la pulak.. macam mana nak jelajah lagi kan?

Bila ke depan sikit… cuaca panas balik…

Tapi bila tengok awan kat belakang anak-anak tu.. gelap semacam… hati dah rasa x sedap…

Ni kalu hujan mau basah kami sekeluarga….. dan bila kami kedepan sikit… selepas lihat helang.. hujan turun selebat2nya……

Jadi saya minta pemandu boat patah balik.. sebab masa tu air bergelora.. dengan anak-anak dalam boat.. rasa macam tak sesuai…

Bila sampai kat jeti, setitik hujan pun tak der.. panas terik tau…

Ni dah basah kuyup anak beranak ni… habis basah semua baju…. jadi tak sampai 1 jam pun kami atas boat, dah patah balik… nak buat macam mana

Masa kami datang cuaca tak berapa baik… terusla balik chalet untuk tukar baju dan buat aktiviti lain lak…

Sepatutnya saya nak bawa anak-anak ke KILIM Geoforest Park ni… nak bergambar berlatar belakang kat sini…

Tapi nampaknya tak sampai juga ke sini… macam kene ulang balik jer aktiviti ni… tapi kene tunggu derang besar sikit la…

Tapi apa-apa pun memang 1 pengalaman yang tak patut di lepaskan bila ke Langkawi… singgah la ke KILIM ni.. mesti seronok.. sebab korang akan menjelajah beberapa pulau, masuk gua kelawar, bagi ikan makan dan tengok helang berkeliaran… kalu nasib baik masa tu, dapat la tengok ikan limba-lumba sekali…

Jadi kalu sesiapa nak naik boat ke KILIM, sini saya syorkan nama pemilik boat ni.. boleh hubungi dia untuk tempah boat…

Saya hari tu tempah 1 boat tuk kami sekeluarga, tak kongsi dengan orang lain sebab takut tak selesa dengan harga RM250.00 dan akan menjelajah dalam masa 4 jam ke beberapa tempat

Boleh hubungi :
Pn Zila – 0174908995
En E – 0125367984

ok… nanti kita sambung citer langkawi lagi yek….hik3

3 thoughts on “Langkawi : Mangrove Tour

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s