Langkawi : Dawn Chalet & Homestay Langkawi

Langkawi : Dawn Chalet & Homestay Langkawi

Ok… mari sambung kisah ke Langkawi balik…Masih hari pertama di langkawi ni…

Setelah beberapa jam menempuh lautan dengan menaiki ferry Roro tu, sampai gak la ke Langkawi… seperti biasa, kalu dah pukul 4 ptg sampai Langkawi, baikla kita check in dulu chalet… simpan barang-barang dan berehat sekejap…

Dari Jeti Tanjung Lembong ke Dawn Chalet ni dekat la juga.. x sampai kot 20 minit… tapi bila pest time datang, jadi jauhla.. sebab nak cari jalan kan..hehehe

 

Bila dah nampak pintu masuk nya.. lega rasanya…

Yela.. dalam kepala saya nak berehat jer ni… tapi dalam kepala  anak-anak lak nak mandi kolan jer tu…huhuhu

Meh tengok dalam bilik nya…

Dalam bilik ni terdapat 2 katil queen, sesuai la macam saya anak beranak kan…

Boleh cantumkan jer katil tu, leh jadi besarkan…

Kalu nak selesa lagi.. bawa la toto, leh bentang kat lantai.. anak-anak pun leh melepak kat bawah sambil main game..

Di satu sudut lak ada meja dan kerusi tuk berehat…

Tapi kalu dah ramai macam ni.. x der maknanya nak duduk santai-santai la.. kerusi wat letak baju dan beg jerla…hahaha

Ada juga almari.. jadi jangan risau, boleh gantung dalam tu…

Bilik air lupa lak nak snap.. tapi sangat selesa.. besar dan ada ada 2 air pancut.. tak tau la sama ada semua bilik macam tu atau tak?

Suis air panas pun ada.. jangan risau kalu rasa sejuk nak mandi pagi…

Ada TV dan meja solek… tudia.. habis segala makanan dan minuman tersadai atas tu…

Plug nak charge gadjet pun ada.. rasa ada 3 port kot.. so.. okla kan.. sorang satu port..

Selama 4h 3m, saya hanya bawa 1 beg tarik jer…

Baju anak2, baju saya laki bini sumer sumbat situ gak..  giler padat la.. 2d 4 kk punya baju kan dan 1 beg extra jika tetiba kecemasan.. tu simpan dalam kereta.. senang..

Manakala di luar, buka pintu terus nampak kolam renang..

Anak-anak sampai jer chalet nak mandi.. kan kisah panas ker tidak masa tu… ishk.. dah la ngan my IR tak cukup tido.. ngan saya pun x cukup tido..

Jadi saya kata petang sikit la kan.. sebelum keluar makan malam, leh la mandi jap..hehehe

 

 

Dah petang sikitm baru saya lepaskan anak-anak mandi…

Kolam kanak-kanak tu, 4 orang anak saya masuk pun dah macam penuh.. sebaik tak ada orang mandi sekali.. jadi suka la derang, sebab dapat kuasai kolam renang tu kan..

Tips nak kalu menginap di sini saya nak kongsi sikit :

  • Bawa la selimut atau toto extra dan bantal kanak-kanak.. untuk keselesaan
  • Beli selipar tuk pakai dalam bilik atau bilik air
  • Bawa tuala mandi extra kalu takut tak selesa pakai tuala situ
  • Bawa serbuk minuman 3in 1 tu.. sebab jag air ada kat situ.. kalu rajin bawa la mug tupperware.. senang nak bancuh kan.
  • dari Chalet nak ke kuah sangat dekat.. sekitar situ banyak kedai makan.. jangan risau

Jadi pada sesiapa yang berminat nak menginap di sini, boleh la buat tempahan ke :

LOT 3030, JALAN BATU BELAH BATU BERTANGKUP,
07000 LANGKAWI
Tel : 04-9551804

Website : http://dawn-langkawi.blogspot.com/

Harga semalam kat sini baru RM130.00 untuk chalet, manakala tuk Homestay RM350.0 (ada 3 bilik) sesuai tuk family besar.

Jadi keseluruhan saya menginap disini adalah :

RM390.00 untuk 4h 3m

Berbaloi tak? dah la ada kolam renang depan mata, nak ke pekan pun dekat, nak ke mana-mana pun dekat…

Jadi kalu nak stay sini cepat2 booking.. sebab ada 10 chalet dan 1 homestay sahaja.. siapa cepat dia dapat.. kalu lambat, kene g tempat lain la.. laris tau bilik kat sini…

Ok… pasni kita sambung kisah nak ke Mangrove Tour lak yek!

11 thoughts on “Langkawi : Dawn Chalet & Homestay Langkawi

  1. saya hendak booking homestay 3 bilik pada 30/5 hingga 1/6/ 2016 (2) malam. sila hubungi saya dengan email yang tertera di bawah H/Phone no 013- 3996154 Hjh Maria

  2. hai!!.. baru first time terjah blog kak su..best gak..menarik I lioke..tak boring …

    best la plak tgkkan homestay ni…very the privacy..dan selesa..bley di pertimbangan untuk holiday budget ke langkawi…jimat bleh spend kat shoping..bijak2!!

    1. mesti la best homestay tu… nak jimat kene la cr homestay nurah2…hahahaha
      kene banyajk habis kat shopping jer… nanti g Langkawi leh kirim coklat….keh3

    1. kan.. sebab kalu hotel.. kene turun la.. pastu kalu basah susah nak balik hotel..

      selesa sikit ni.. depan chalet jer.. buka pintu dah leh nampak

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s