Cadangan kadar kenaikan harga tol bagi 13 lebuhraya di Malaysia

Cadangan kadar kenaikan harga tol bagi 13 lebuhraya di Malaysia

 

Rasanya ramai dah tahu kot mengenai kenaikan tol bagi 13 lebuhraya… ramai yang telah menyebarkan harga terbaru untuk tahun 2014.

Ishk… baru jer di bangkitkan dengan kenaikan gula, minyak, api.. kini toll pula naik…

FB MediaNetwork

emmmm…… baru jer cadangan.. tapi dah tersebar luas dah melalui blog, whatsapp dan emel…huhuhu

  • LEBUHRAYA SUNGAI BESI BESRAYA  RM1.30 to RM2.00
  • LEBUHRAYA BARU PANTAI (NPE) RM1.60 TO RM2.00
  • LEBUHRAYA DAMASARA/PUCHONG (LDP) RM1.60 TO RM2.10
  • LEBUHRAYA BERTINGKAT AMPANG (AKLEH) RM1.50 TO RM2.50
  • LEBUHRAYA KAJANG (SILK) RM1.00 TO RM1.30
  • LEBUHRAYA KL-PUTRAJAYA (MEX) RM2.50 TO RM3.50
  • LEBUHRAYA KAJANG-SEREMBAN (LEKAS) RMRM1.90 TO RM2.30
  • LEBUHRAYA TRAFIK KL BARAT (SPRINT) RM1.50 TO RM2.50
  • PANTAI RM1.50 TO RM2.50
  • DAMASARA RM1.00 TO RM1.50
  • KIARA RM2.00 TO RM3.00
  • LEBUHRAYA LEBAH KLANG SELATAN (SKVE) RM14.96c/KM TO 16.46c/KM
  • LEBUHRAYA KORIDOR GUTHRIE (GCE) RM1.40 TO RM1.90
  • LEBUHRAYA SMART RM2.00 TO RM3.00

Banyak juga naik,… emmm…sebaik g Putrajaya tak der tol… kalu tidak  jenuh gak nak sediakan duit extra untuk tol kan?

Emmm… baru cadangan… tetapu selalunya yang cadangan ni mesti betul.. macam minyak gak.. tersebar luas pasal kenaikan.. puas la menteri menafikan.. tapi selang beberapa hari.. naik juga kan??

Bak kata Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Abdul Wahid Omar :

“Kami sediakan jalan alternatif kepada mereka sedia bayar dengan kadar premium.

“Bagi mereka yang fikirkannya ia terlalu mahal, mereka ada pilihan
untuk tidak gunakan jalan tersebut,” .

Nak wat cam ner tu??huhu

3 thoughts on “Cadangan kadar kenaikan harga tol bagi 13 lebuhraya di Malaysia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s