Kemasikini buku pelaburan ASNB oleh pihak ketiga

Kemasikini buku pelaburan ASNB oleh pihak ketiga

Tiap bulan mesti pergi ASNB…. sekali tu bulan lepas pergi sambil bawa buku kawan untuk kemaskini…. sekali kene tegur ngan pegawai ASNB kata x boleh update buku bagi pihak ke tiga…

Rupa-rupanya dah keluar memo mengenainya pada 06.07.2013 hari tu…

Ialah..bukan selalu tolong updatekan buku tuk kawan… baru sekali kot..huhuhu

Pegawai situ cakap…. kalu nak updatekan.. kene bawa borang wakil.

Ini lah rupa borang kebenaran wakil.. boleh dapatkan di Pejabat ASNB untuk salinan yek…

Ohya.. untuk pelanggan ASB.. last untuk buat pengeluaran dan penyimpanan adalah 21.12.2013… sebab selepas tarikh tersebut… akaun akan dibekukan untuk di kemaskini kan…

Jadi selepas 02.01.2014.. jangan lupa update buku yek..

Boleh tahu berapa la dapat dividen untuk tahun 2013..hik2..

Selamat melabur yek kengkawan!!!

3 thoughts on “Kemasikini buku pelaburan ASNB oleh pihak ketiga

  1. Kenapa tak boleh update untuk pihak ketiga ya Sumi? Nampak macam no harm. Tapi mereka lebih arif kan. Mungkin nak ade rekod siapa yang update buku tu kalau bukan tuan yg asal.

  2. Terima kasih di atas perkongsian info. . Saya pun baru tahu tentang perkara ni. . Sebenarnya dah lama tak update akaun ASB. .. Sebab duit dekat Akaun ASB saya dah habis dikeluarkan untuk pelaburan lain. . Tinggal akaun ASB wife sahaja yang masih ada duit lagi. . Awal tahun 2014 nanti bolehlah tolong updatekan akaun isteri. ..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s