Majlis Anugerah Kecemerlangan Akademik Tahun 2013

Majlis Anugerah Kecemerlangan Akademik Tahun 2013

Ishk..dah hari Isnin… nampaknya sabtu dan ahad lepas saya tak update blog pun… tak per.. hari ni dah updatekan..hik3

Hari Sabtu lepas, Danial ada Hari Anugerah Kecemerlangan di sekolahnya.. dan dia adalah salah seorang penerima pada hari tersebut….

Hati sapa tak gembira bila anak dapat tempat ke 2 dalam kelas… walaupun pada penggal pertama pencapaian nya sangat tidak memuaskan…. nampaknya dia dah berusaha untuk capai… ini bermakna Danial boleh lakukan.. tapi kene beri dia semangat la…

Majlisnya di adakan di dewan sekolah… tak la luas mana, tapi dapatla menampung para ibubapa… kebanyakkan yang hadir adalah ibubapa kepada anak2 yang menerima Anugerah sahaja.. kalu buat satu sekolah yang hadir.. memang tak muat la dewan nya..hik3

Ini sebahagian yang hadir.. ada juga yangberdiri di luar serta di belakang dewan… kerusi x mencukupi.. kalu dah 1 family jer 4-5 org termasuk anak2 yang lain.. memang penuh la kan? hik3

Danial tengah beratur untuk mengambil sijil, sempat la ambik gambar dengan kawan-kawan nya… ialah nanti ada la kenangan sikit kan…

Penerima bagi setiap kelas hanya untuk kedudukan no 1 hingga 3 sahaja… tapi dalam kelas Danial ada 2 orang dapat no. 2. Danial dan seorang lagi pelajar…

Pelajar bertudung biru dari kiri dapat no 1, yang tengah dan Danial dapat no 2. Ishkk.. pelajar perempuan lak tu..hebat2 betul mereka…

Tahniah juga pada mereka!!

Ni la yang saya katakan kalu dah 1 family datang nya 4-5 org kan? Mana tak penuh dewan tu…

Dah la tu bukan nak tengok majlis.. ada ker tengok smartphone ngan Tab.. ishk… tu tengok la Huzaiman.. nak yang besar jer.. tak nak yang kecik…

Setelah beratur hampir beberapa minit… tibala masanya Danial naik ke pentas..

Saya dah siap cakap.. nanti naik pandang kamera… maklum la nak ambik gambar kan..hik3

Tapi lepas dia naik.. x pandang lak kamera…hahaha.. x perla.. janjji ada gambar dia naik pentas…

Yang penting selepas ni menjadi suntikan semangat untuk dia lebih maju dan maju lagi…

Dapat 1 sijil dan juga trofi dari pihak sekolah… boleh simpan wat kenangan.. sok nanti leh tunjuk kat anak-anak pula kan? hik3

Ok.. ambik gambar ngan ayahnya.. tpai bila time ibu berposing gambar tak tersnap pun…..waaaaa…

Seklai ayahnya lupa nak tekan.. ok sedih!! huhuhu.. tak perla.. janjji ada gambar ngan ayahnya cukupla.. ibu redho jerla nak..hahaha

Harap2 tahun depan pencapaian Danial akan bertambah maju lagi…kalu boleh biarla sentiasa menjadikan yang lalu sebagai semangat untuk lebih maju lagi!

One thought on “Majlis Anugerah Kecemerlangan Akademik Tahun 2013

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s