Menjamu selera di Wan Thai, Kuah Langkawi

Menjamu selera di Wan Thai, Kuah Langkawi

Ohya.. citer masa di Langkawi saya tak habis pun kan.. ialah… x der masa nak update la..hik3

Kalu ke Langkawi, ramai suggest g makan di Restoran Wan Thai kat Kuah Langkawi ni…. kalu pergi sendiri mungkin ad ala kot tempat duduk tu pun kalu ada.. kalu pergi berkumpulan.. sebaik2 nya booking dahulu 2-3 minggu sebelum dtg.. kerana kat situ sentiasa penuh ok.

Masa kami datang pun ada 1 rombongan bas kot tengah menunggu giliran nak makan… kami sampai pun masih lagi penuh… padahal masa tu dah pukul 9 malam tau..

Dah la perut rasa lapar sesangat… kene pula menunggu, maklumla baru lepas shopping kat Pekan Kuah waktu petang tu..hik3

 “The Best of Langkawi”

 

Dah tunggu sekejap beransur la mereka yang dah makan…

Habis meja penuh ngan pinggan mangkuk… memang ramai la yang datang… jadi kami tengah tunggu meja dikemaskan untuk makan.

 

Begini la suasana keadaan kedai nya… dah waktu malam.. jadi tak nampak la suasana meriah.. sebab ramai dah balik…

Kami adalah orang terakhir yang meninggalkan restoran tersebut…hehehe

Ni antara menu yang kami makan… ayam pandan, ikan siakap, tauhu, sayur, tomyam dan apa ntah dalam kelapa tu.. rasnaya isi ikan kot..

Tak sempat nak makan.. sebab sibuk ambik gambar jer..hahaha

 

 

 

Lihatla masing-masing bila dapat makanan…. terus serbu..

Gila lapar kot…. sebab malam tau.. mestila lapar..

Dan inilah dia… setelah dikerjakan oleh kengkawan semua…. licin tau. siap ambik pinggan meja sebelah lagi.. sbb dah lapar..hahaha

Tapi not bad la makanan nya.. bila makan dalam group dan jadi kumpulan terakhir makan, tak dapat nak tambah apa2.. sebab sumer dah habis dan mereka dah pun bersihkan dapur.

Kira kami makan sekali hadap jerla..hik3..

Dan sebagai penutup, kami di hidangkan dengan kuih ini.. tak tau apa nama kuih ni.. saya tak makan pun..hik3. Dan ramai kata seeeeedddddaaaaaapppppppp…………

Tapi pada mereka yang ingin tahu lebih lanjut, boleh refer pada entry berikut :

Untuk mereka yang nak buat tempahan boleh la hubungi :

RESTORAN WAN THAI, KUAH LANGKAWITel: +6 (0)4 – 9661214

emel : wanthairestoran@bluehyppo.com

Waktu beroperasi :Setiap hari (11am -15pm & 6.30pm -10pm )

 

 

3 thoughts on “Menjamu selera di Wan Thai, Kuah Langkawi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s