Mana lebih sedap? Tumbuk atau hiris?

Mana lebih sedap? Tumbuk atau hiris?

Setiap kali masak.. kita mesti guna bawangkan?? Yela.. ada juga yang tak guna..ada la.. tapi tak banyak kan??

Saya kalu masak kekadang rajin, bawang tu saya tumbuk.. kalu datang malas saya hiris….. kalu hiris nipis-nipis jer tuk menumis..

 Tumbuk?

 

Hiris?

Mana pilihan korang??

10 thoughts on “Mana lebih sedap? Tumbuk atau hiris?

  1. Untuk kebanyakan makanan, Saya pilih tumbuk… Bawang ditumbuk lebih sedap… Tapi kalau nak buat sambal untuk makan dengan ikan bakar, saya lebih suka bawang yang dihiris…😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s