Kuasa sebiji batu kecil…………..

Kuasa sebiji batu kecil…………..

Kejadian ini berlaku pada Isnin lepas….. masa tu dalam perjalanan pulang ke rumah… ialah balik kerja kan…

Sedang pandu dan dah samapi area Sg Ramal Junctuion tu… tetiba datang sebijik batu terpelanting atas cermin keteeeeeee…

Dahla jalan masa tu sesak gakla ngan kereta lain.. maklumla balik kereta, nak wat macam mana dah nak terkena kan….huhuu

Saya pun apa lagi,.,.,.,. terkejut…. terus call my IR tanya pasal cermin kete kene batu….. walaupun kene nya kecik. tapi bila dah pandu tu, rekahan nya mulai menjalar menjadi besar…..

Apa lagi, balik jer rumah terus my Ir bawa g kedai kete tukar cermin terus…. ialah bahaya kan. nanti tetiba tengah pandu dia menjadi besar pastu berderai kan bahaya… kalu tak ada org tak per.. ni dah la pergi dan balik bawa anakkan..

Jadi bertukarla cermin kereta ni menjadi baru…… ini adalah kali ke 2 tukar cermin kereta… dulu masa kene cermin retak tu pada Bulan November 2011, masa tu Zulfadhli lompat terkena cermin…

Kali ni kene batu pula….. itulah kuasa batu…. walaupun kecil.. ia amat merbahaya bila terkene cermin. sebab menjadikan kita bertambah duit nak kuar beli cermin kereta…..huhuhu

Dah berhati-hati pun tetap kene kan…. itulah namanya takdir…..huhu

5 thoughts on “Kuasa sebiji batu kecil…………..

  1. bahaya la macam tu…keta cik abe SA pun sama tp tanda kena batu tu jer la..retak area terkena batu tu tp dia x merekah…setompok kecik kat situ jer …sampai la ni dia x tukar,….

  2. Cermin kereta Sumi adalah jenis Double Layer sebab itu penangan batu hanya rekah menjalar. Kalau cermin Single Layer serta merta retak seribu dan berderai.

  3. Bahaya betul bila seketul batu terkena cermin kereta… Cermina kerta saya pun pernah kena sekali semasa berada di Mukah Sarawak dulu… Adalah kesan retak sikit… Tapi syukur alhamdulillah, sampai sekarang cermin kereta tersebut masih ok lagi….

    1. Anuar. .betul. .mcm cermin kawan sy..ads rekah..tp x merekah banyak. ..masih elok sehingga kini…

      Mungkin dah nasib nak terkena… kita dah jaga2 pun kene…huhuhuhu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s