SAMSUNG NX2000: Smart Camera Support WiFi

SAMSUNG NX2000: Smart Camera Support WiFi

Hebat Samsung ni… kalu tak telefon bimbit kuar baru.. kamera pun mesti ada yang baru……hik3

Perghhhhhhh…… menarik giler tengok kamera ni…..

Sebelum ni Samsung GALAXY Camera, kali ni Samsung SMART Camera pula….

Bila tengok bentuk kamera ni… memang nampak SMART la kan?

Dihiasi dengan layar berukuran 3.7 inci TFT WVGA dan beberapa tombol navigasi pengaturan pada sisi sebelah kanannya. Bukan itu saja layarnya juga sudah dilengkapi dengan  teknologi touch screen untuk mempermudah navigasi dan memilih opsi pengaturan.

 

Kamera ini pula di datangi dengan 3 warna, iaitu hitam, putih dan merah muda.

Sesuai untuk zaman kini di mana kamera sekarang menjadi salah satu gadget yang terpenting selain dari tablet dan juga telefon bimbit.

 

SAMSUNG NX2000 juga sudah dilengkapi dengan sensor APS-C sama seperti kamera terdahulu.

Resolusi untuk kamera ini adalah 20.3MP dengan maksimal resolusi gambar 5472 x 3648. Rentang ISO yang dimiliki kamera ini adalah 100-25600. Kualiti gambar yang dihasilakan oleh kamera ini sangat tinggi , kerana kamera ini telah didatangi dengan sistem DRIMe IV yang berfungsi mengurangkan bunyi,  meningkatkan kecepatan keseluruhan dan menghasilkan gambar yang jauh lebih terang.

Kamera ini juga memiliki kecepatan maksimum shutter 1/4000 dengan kemampuan mengambil
gambar secara berterusan hingga 8 fps. NX2000 juga dilengkapi dengan 14 kategori modus smart yang dapat digunakan sesuai dengan kebolehan anda.

Kamera ini juga didatagnai dengan capaian WIFI ini memudahkan penggemar gambar memuat turun ke laman sosial terus melalui kamera Samsung SMART NX200 ini.

Malah untuk mereka yang tidak suka menyimpan gambar di dalam memori kad, boleh terus transfer melalui Microsoft Skydrive.

  • SAMSUNG Mirrorless Digital Camera NX2000 Kit1
  • Camera Mirrorless
  • APS-C CMOS Sensor,
  • 20.3 Megapixel, Full HD (1920×1080),
  • Micro SD/SDHC/SDXC Memory Slot,
  • 3.7″ Touchscreen LCD,
  • Hybrid Auto Focus System,
  • Dual Channel Wi-Fi via SMART CAMERA App, Built-In Wireless and NFC Connectivity,
  • Adobe Lightroom Software Included, DRIMe IV, Include 20-50mm f/3.5-5.6 Lens and SEF-8A Flash

Boleh dapatkannya di kedai yang berhampiran. Harga jualan RM2,299.00 sahaja……….

Boleh la beli… tak lama lagi kan nak raya…..hik3

2 thoughts on “SAMSUNG NX2000: Smart Camera Support WiFi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s