Jenama apa yang bagus?

Jenama apa yang bagus?

Hai la..pening pala bila nk pilih jenama mesin basuh yang bagus…

Samsung, Toshiba, LG, Panasonic, Haier dan bermacam2 jenama la….

image

Pergi la juga survey dalam beberapa kedai….nak mencari mesin basuh yang bagus.

Berat pun kene ambik kira gak…emm… nak yang berapa kg lak yek? Sebelum ni pakai 6.5kg… ni anak dah ramai..pastu banyak baju nak basuh..kene la cari yang bersesuaian kan?

10kg? 12kg? 15kg? …..

Ohw ya. ..berapa kg yg muat untuk sehelai toto yek? Yang penting lepas sehelai toto pun ok gak…jimat duit g hantar dobi dah pasni..hik3

9 thoughts on “Jenama apa yang bagus?

  1. Assalamualaikum.. Saya x sarankan samsung. Saya guna P853 frond loding. Thn 2008 sampai 2015.+ 2 thn warrinty motor bayar . Rosak Technical x dtg sampai. 3 hari. Sampai saya Repair sendiri. Ni problem lain Plk x ble spin. Juga x dtg.. Technical ble pkk kata Moto rosak Part x ada. Awak x dtg ble.. Sebarang cakap itu ini rosak!!? Sekurangnya dtg lah.. Pernah, dtg kat Tmn Molek center O ring rubber pecah Part x kuar lagi!? Kenapa x guna saiz part yg sama utk, model lain2.. Makna Part, sentiasa ada ganti. Ni saya dtg dah tutup center . Klo pindah tulis notis..!? Amacam sedara sedari.. Puas, hati x klo terkena dgn sistem diaorg ni.

    1. walaikumussalam Yazid…

      saya bersimpati dengan masalah awak…

      Tapi sy x ambik pun samsung.. sy ambik TOSHIBA loading dr atas… x berani ambik loading depan..hehehe

      Alhamdulilah… ok.. dah lebih 1 thn pakai…hehehe

  2. samsung la bagus…saya pakai 4kg semi auto masa baru kahwin tahun 2002..sampai skarang tak rosak2…tension juga..bila la nak rosak..nak beli mesin basuh baru ni…🙂

  3. Mesin basuh saya guna jenama Toshiba.. Lepas survey2 tanya2 orang ramai yg cakap mesin basuh Toshiba bagus.. setakat ni guna tak pernah meragam lagi.. Beli kat Onking kat Seksyen 8 Bangi..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s