Menerokai Kidzania bersama anak-anak

Menerokai Kidzania bersama anak-anak

Kidzania…….siapa pernah pergi??

Yer..yer.. ada yan gpernah pergi, ada yang tak pernah… eleh.. saya pun pest time pergi gak… kalu x sebab dapat tiket pree memang tak merasa la ke sana kan?? hik3…

Pergi bulan April, update bulan June….. hahaha…. maaf la yek.. sibuk benor…

Ok.. AMARAN yek. dalam entry ni banyaaaaaaaakkkkkkkk gambar.jadi sila jangan muntah hijau….hik3

Memula mari kita tengok harga tiket dulu… kalu tak macam mana nak merancang kan. melainkan korang pergi FREE macam saya la tuew…hik3

Fuhh……. sebaik dapat tiket fee sebanyak 4 tiket, jadi save la RM190.00 kan… yang kene bayar Zulfadhli jer… cuma top up RM60.00 aja. Kalu tidak total semua RM250.00….. $$$$$$$$

Ingat dapat dah dapat tiket secara online leh terus masuk jer..rupanya tetap kene beratur, bezanya 1 nya lagi singkat kot dari yang beli walk in..hik3

Dapat la CEK bernilai 50 kidzos.. eh.. jangan fikir ia sama nilai RM50 tau.. sebenarnya lagi murah.. mungkin dalam RM20 kot…hahaha

Dapat cek kene la g BANK CIMB kan tuk tunaikan….

Beria anak2 beratur ok…. suka la tu sebab jap lagi dapat duit kidzos…

Setiap transaksi yang dilakukan sure kene scan tag kat tangan tu… tu kira ID derang la…

Ok…dah dapat duit kan? Semua dapat kecuali budak bawah 2 tahun dan makbapak yang bawa anak-anak la…..

Jadi untuk PEKERJAAN PERTAMA :

  • TNB

Amboi Iskandar, siap kendung tali gitu.. kacak!

 

  • JADI JURUTERBANG

 

  •   BUAT BURGER MARRYBROWN

Dah buat berger, makan la kan. sebab dah lapar…..

 

  • PEMBACA RAMALAN KAJI CUACA

Danial jer layak…sebab kene baca ikut skrip.

Adik-adiknya jadi penonton jerla..hik3

 

  • BUAT AIS KRIM

 

  • AHLI FARMASI

 

  • PEMBUAT AIR MINERAL

Itu jer kot pekerjaan yang derang cuba……

Seronok ok! Tapi tak sempat jadi Doktor, Polis, Bomba sebab masa sangat suntuk…. Padahal lama giler kot kat situ dari pukul 10 pagi – 4 petang..

Tapi tak derla kot duk situ sampai kul 4 petang kan, kul 3 petang dah balik sebab LAPARRRRRRRRR!!!

Bukan tak ada makanan kat situ, tapi kalu 1 set menu dah RM10++ kalu pula dengan 6 orang makan mau RM100++ kot perabih…

Anak-anak saya bukan jenis makan sikit-sikit, makan banyak ok! Sebaik ada bawa air kotak dan roti sedikit, tu pun sorok-sorok dalam beg….hahahaha

Kat Kidzania ni, kalu bekerja dapat duit. Ada sesetengah tempat tu di tolak duit la… boleh tengok pada risalah yang diberikan pada setiap pengunjung.

Kalu ada simbol ‘+’ dapat la duit, kalu simbol ‘-‘ kene bayar la duit.

Jadi masa ni la mak bapak mula memainkan peranan suh anak jadi yang dapat DUIT jer…… ishk…. mak pak yang over dari anak-anak ok!hahahaha

Tapi yang penting, better la suh anak-anak umur 9 tahun ke atas baru g…… sebab rasa macam tak berbaloi sangat kalu umur bawah 7 tahun pergi.

Nak pula kene macam saya, boleh tak Zulfadhli (yang umur 4 tahun tu) dah masuk nak balik!! ggrrrrr……..geram lak saya. Padahal sebelum tu beria-ria nak jadi BOMBA ok!hahahaha

Kalu bawa bawah  2 tahun pula, 1 apa pekerjaan pun tak dapat main la kan. Sebab tak layak! Macam Huzaiman la…. di alayak main jerla. Sebaik Huzaiman ada port tuk melepak kat tingkat 2, jadi kalu rasa boring macam my IR leh la bawa si kecik kat situ. Leh lepak situ kan…hahahaha

Huzaiman dari tido dan berjaga la bila lepak kat bahagian tu…. sebab lama menunggu abang-abang nya explore kidzania. Sebaik abang-abang nya rajin nak bekerja kat Marryborn tu, jadi dapatla makan berger jer kan…..hahahhaa

Keluar jer dari Kidzania semua cari makanan…… sebab menahan laparkan. Bukan tak makan, makan… makan burger, roti, minum air ptih dan air soya.. Tapi dek kerana melayan kegembiraan lapar tu kurang la terasakan.

Jumpa je kedai makan…….. haaa…… lapar tu tetiba muncul dan macam nak makan semua jer….hahaha

Pada yang ingin merasai kegembiraan di Kidzania, memang disyorkan pergi!!1 Seronok, gembira, suka dan macam-macam la pengalaman.

Yang penting jangan lupa bawa KAMERA!!!

Jadi sapa nak pergi boleh la terjah di :

KidZania Kuala Lumpur
Curve NX
18 Jalan PJU 7/5,
Mutiara Damansara,
47810 Petaling Jaya,
Selangor Darul Ehsan, Malaysia.
T : 1300 88 KIDZ (5439)
F : 603 7839 9488
E : contact@kidzania.com.my

Website : http://www.kidzania.com.my/

Isnin – Jumaat : 10 pagi – 5 petang
Cuti  Sekolah dan Cuti Umum :
Seisi 1 : 10 pagi – 3 petang
Seisi 2 :  4 petang – 9 malam

Selamat berhibur!!!!

3 thoughts on “Menerokai Kidzania bersama anak-anak

  1. Memang seronok pergi Kidszania… syoknya Akak dapat tiket Free..!! saya memang habis RM190 2 adult 2 kidss uhuhuhuhu

    pergi time cuti sekolah dapat singgah 4-5 tempat je jenuh queue.
    Memang merancang nak pergi lagi InsyaAllah😉. Nak try jugak profession lain dlm entry ni yg tak sempat jejak hari tu hihihihi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s