Menu di kenduri kawen

Menu di kenduri kawen

Dah masuk petang pun….mesti ramai yang dah makan tengahari. .. tadi saya makan di kenduri kawen. ….

Kalu sebut nasi kenduri…biasa orang sure tahu..nasi minyak…ayam masak merah..dalca… daging…buah…

Tak lupa juga mesti ada menu sampingan. …

image

Kuih bangkit…. keras di tangan tapi cair dimulut…

Memang peberet saya masih sekolah…mesti beli.. tapi sekarang susah nak dapat. Waktu hari raya jer leh jumpa. ..hahahaha

image

Bubur kacang hijau… menu pencuci mulut yang paling mudah… samada cendol atau bubur mesti ada dalam juadah di kenduri kawen…

Bagaimana ditempat korang…mesti pernah junpa menu sampingan yang lain dari biasa. … share2 la sikit kan…hik3

Ewah…macam syok la pulak update blog thru hp ni…cepat jer taip…keh3

2 thoughts on “Menu di kenduri kawen

  1. kan dah kena tanda2 awal ketagihan update blog guna hp…
    bila dah mudah dan senang tu mood happy jer jari nak menaip entri kan..
    ambil beberapa keping gambar, fikir tajuk, sumbat isi lebih kurang dan publish..
    meh kita berlawan saper paling byk update blog dalam sehari..hehe

    1. Waa..x der la nak rajin sgtkan…tp tgk la..kalu ada yg boleh update best gak kan??

      Mcm ada aktiviti yg tidak dijangka.ker…wah..
      Meriah gitu..keh3

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s