Semalam acara di Melaka

Semalam acara di Melaka

Semalam hari Sabtu, adamajlis perkahwinan sebelah my IR…. jadi menuju la kami anak beranak ke sana……….hik3jer guna

Ohya.. nak bagi tahu gak ni….segala gambar di bawah menggunakan Samsung Galaxy Camera kecuali gambar CENDOL… tu  Samsung Note II…keh3

Kalu nak g ke Melaka, benda yang paling menyampah adalah KESESAKAN LALU LINTAS…..

Tak der la jem mana pun…………. cuma sesak sebab ada orang lalu lorong kecemasan dan menghimpit ke lorong kanan kembali………. gara2 ada penyelenggaran jalanrasa sebelum masuk persimpangan seremban…

Kalu dah jem tu apa benda la leh buat selain bergambar dalam kereta kan??

Meh la layan gambar kami anak beranak dalam kereta jap…keh3

Tema berpakaian mseti sedondon…… tak boleh lari………hahahaa… so hari tu temanya adalah MERAH………. ishk….. teringat kat mak merah lak…hahahaa

Ok………..dah sampai Melaka……….. lawa pelamin pengantin…hik3

Sekali baru perasan…….. eh.. pengantin pun pakai warna MERAH la……. terikut tema majlis perkahwinan lak……….hahahaha

Hari tu belah perempuan warna OREN.. pun sama gak warna temanya…… baju pun kami pakai oren…….hahahaha

Lupa lak bagi tau… ini majlis perkahwinan sebelah lelaki….. iaitu sepupu my IR la yek…hik3

Kat Dewan ni memang selalu di adakan majlis perkahwinan…… sebab senang buat kat Dewan ni……. tak perlu nak bersepah2 kan kat rumah. Lagi pun kebanyakkan keluarga my IR makcik pakciknya banyak di Melaka………hik3

Ok…lapar pula…… jom la makan yek……

Wah………..kebetulan ada pulak di hidang nya CENDOL……… pergh………..sedap ok..

Tengah panas… minum cendol memang sedap……… tapi saya ni kurang sikit nak makan cendolnya….. hanya hirup airnya jerla……….

MyIR sampai repeat 2 kali…….. tengok….. bertapa sedapppppppnya cendol tersebut..hik3

Lauk pauk di dewan makan……..

4 jenis lauk jer……….sebaik ayam masak merah  nya sedap……… tapi kari nenas nya x berapa sedap la……huhuhu

Keluasan dewan nya x derla besar……tapiboleh menampung bilangan pengunjung…… semasa saya datang dah kurang orangnya……. datang dalam pukul 2 petang kot…… sedang elok la kann…

Pengantin pun dapat jumpa……sedara mara pun dapat jumpa kan?

Kebanyakkan mereka lepak kat luar……. ambik udara………

Saya bersama ngan adik ipar, kakak ipar dan  juga anak  buah belah my IR..

Ini pula biras saya…….. abang ipar saya punya isteri………

Sumer dah kenyang dan menunggu masa nak pulang jer….

Lepas sumer dah berjumpa…… semua pun pulang kembali ke KL……sebaik masa pulang tu jalan tak jem………. jadi best la memandu kan?

Sampai area Putrajaya, hujan turun dengan lebatnya…… jadi kami pun singgah ke Alamanda kejap….bawa anak2 jenjalan………

Alamanda lagi?.. dah nak buat macam mana……. itu jer paling dekat ngan Bangi kan? So..next entry la yek sambung kisah di Almanda yek……..hik3

One thought on “Semalam acara di Melaka

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s