Cuti Sekolah yang singkat……….

Cuti Sekolah yang singkat……….

Wah…sedar tak sedar hari ni dah hari Selasa………..

Dua hari yang lepas baru sahaja perayaan Tahun Baru Cina di sambut oleh mereka yang menyambutnya…

Esok untuk pelajar sekolah rendah dan menengah pasti ada yang masih menyambung cuti sekolah.

Danial esok masih bercuti lagi……… tapi saya pula esok bekerja……… emmm……. macam mana yek? mana pula nak letak si Danial ni …huhuhu

Semalam sempatla bawa Danial ke Pusat Sains Negaramelihat Pameran Star Trek dan juga melawat Istana Negara, Nanti la saya update kisah mereka di lain entry yek….

Tapi sekolah Iskandar pula esok bersekolah seperti biasa. Sekolah Agama, mana ada ambik extra cuti untuk perayaan selain perayaan hari raya, maulidur rasul, israk mikraj dan nuzul al quran. Eh… hari pertama menyambut Ramadhan pun sekolah Iskandar tutup yek…hehehe

Sekarang Iskandar menjadi pelajar tahun akhir menuntut di Pasti. Pelbagai aktiviti yang Ustazah sana lakukan. Jadi sekarang setiap hari Ahad dari pukul 8- 9.45 pagi Iskadnar kene menghadiri Kelas Pengukuhan membaca BM…

Jadi nampaknya aktiviti hari Ahad menjadi sibuk la sikit. Pagi nak hantar Iskandar ke sekolah dahulu kemudian baru la aktiviti bersama keluarga di sebelah petang…

Okla… Esok dah kerja, bila dah cuti panjang sangat perasaan nak bekerja jadi malas………. sebab dah sedap bercuti jer kan?

Tapi minggu ni kerja hanyalah 3 hari jer … Mulai minggu depan hingga la bulan 5 tiada cuti umum. Kalu nak cuti sila la gunakan cuti rehat masing-masing…hik3

2 thoughts on “Cuti Sekolah yang singkat……….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s