Huzaiman kurang sihat………..

Huzaiman kurang sihat………..

Entah kenapa pagi ni dalam pukul 3 pagi.. Huzaiman muntah2…

Memula muntah nasi… habis terkeluar nasi dan susu di tilam…. pas beberapa minit.. muntah lagi nasi…..

Pas dah mandikan dia dan tukar baju….saya  minta my IR jaga dia… sebab saya pun tetiba kurang sihat lak…hahahaha *ngada-ngadakan?..hahaha

Tetiba dalam pukul 5 lebih  kot….dia muntah2 lagi.. dan muntah..muntah.. sampai kuar warna kuning2 lak…. ah tidak.. saya mula risau… Bagi air putih pun dia x nak minum sangat….kesian Huzaiman…..

So..pagi tu g la gak klinik kan.. sebab dia muntah2 banyak kali… sampai dah kuar putihh dan buih2 lak…risau dia kekurangan air dalam badan pula…

Masa kat klinik doktor tak tahu apa punca.. sebabdia tak cirit birit.. cuma muntah…. demam dan batuk pun tak juga… jadi doktor tak der la bagi ubat pun…cuma bagi air garam jerla…

Boleh tambah dalam susu……….. jadi saya tambah sedikit dalam susu Huzaiman… sebab saya dah bagi roti canai dia tolak… nasi lemak dia tolak…. macam x der selera makan….

Dia dapat minum susu pun dah kira ok… at least air dalam badan dia x kurang dan dia tak lembik….

Memula dia tak nak minum… tolak-tolak gak susu ni……….tapi agaknya haus sangat…..dia minum juga sampai terlelap2…. la…

Walaupun dia tak minum habis…boleh la juga cover air dalam badan dia…. harap2 dia cepat sembuh hari ni……… kalu masih muntah2 kene g hospital la gamaknya….

Cepat2 sembuh yek Huzaiman………. risau hati ibu ni………..

One thought on “Huzaiman kurang sihat………..

  1. Memang tak seronok bila anak tak sihat ni. Ye la kan, anak kita dah biasa aktif, tetiba lesu sebab sakit. Harap-harap Huzaiman cepat sihat semula ya.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s