Menjamu Selera di Restoran Cibiuk, Kajang Selangor

Menjamu Selera di Restoran Cibiuk, Kajang Selangor

Hari Ahad yang lepas..,….lepas la kan.. saya sekeluarga mencuba menu baru di area Bangi. Rumah Cibuik namanya…….

Sebaik masa sampai tu tak ramia orang ok….. jadi sangat senang hati la makan. maklum la anak ramai ni kekecohan sentiasa berlaku…wakkaak

Zulfadhli yang tetiba mengada-ngada…….. ngalahkan Huzaiman pula manjanya…hik3..

Tengok Huzaiman… rileks jer…. siap gigit sudu lagi…..hahahaha

Masa kami sampai di hidangkan 2 cawan air tea ‘welcome drink’

Danial siap tanya “Ini percuma ker”…… hik3

Kemudian kami diberikan Menu nya…..

Memula baca depannya dia tulis DAFTAR MENU… ingat nak kene daftar ker apa….

Rupanya memang namanya DAFTAR MENU.. mungkin bahasa Jawa memang gitu kot..

Jom tengok menunya :

Selepas order………

Macam biasa… kita lihat sekeliling kedai nya…..

Lenggang kan?

Tu kaunter pembayaran…..

Konsep kedai ni terbuka la juga..tapi jangan risau.ada air cond ok..

Kot-kot hujan lebat sampai tempias dalam kedai. mereka tutup jer sliding door tu..hahaha

Tu kaunter bancuh air dan ambik makanan nya…..

Eh…baru nampak… ada tempat duduk bersila la….

Ada gak saya ajak IR jom duduk situ… emm.. dia tak mahu…. susah kot nak kawal anak2 nanti…. tunggu mereka besar la…..hahaha

Eh….. Air minuman pun sampai…… Air Milo Ais – RM 2.90, Mocha Ais Blended – RM 6.90

Pas dapat air. Huzaiman mengamuk2 lak… so terpaksa dukung dia…

Sambil dukung pusing2 la kedai tu lagi…

Ada sudut air pancut…. tapi tak ada ikan…. puas Zulfadhli cari ikan.. tak ada…..hahaha

Oh ya.. kalu perasan ada satu pangkin letak SAMBAL….. jadi boleh la ambik sambal mana nak.. tpai tak tahu kene charge ker tidak…..hahaha

Eh…. makanan dah sampai la…… meh tengok apa kami makan….

Nasi Goreng Spesel – RM14.90

Untuk anak-anak kami order Nasi Goreng Spesel isinya ada sotong, ketam dan apa yek. udah lupa kok….. ada keropok dan telur….

Nasi ni kami bahagi 3 orang… sebab anak-anak saya ni tak tentu seleranya.. kalu order lebih tak makan. order sikit berebut2 nak makan…..Huzaiman suka makan.. maknanya tak pedas la kan??hik3

Tapi sedap nasi goreng nya… so.. saya  CADANGKAN sapa nak order sila order…. sbb sesuai untuk anak-anak la…..

Satay Ayam 10 cucuk – RM9.90

Satay ni pun untuk anak-anak juga….. sebab mereka ni kekadang nak ayam jer kan… jadi baik la order satay ni. dapat gak saya makan…..

Kuah kacang dia ok…… tak pedas dan sedap. kacang nya banyak….hehehehe.

Dan menu utama nya mestila :

Nasi Timbel Komplit Lele Goreng – RM 12.90

Nasi Timbel Komplit ayam Goreng – RM 14.90

Eh… jangan tanya kenapa di sebut Nasi Timbel komplit yek….. tu kene tanya mereka…lagi pun ini adalah masakan dan hidangan Jawa Barat

Nasi nya di bungkus dengan daun pisang…  lembut nasinya.. dan sedap…

Ada tempe dan tahu. sama macam wong solo dan ayam penyet…. cuma sambalnya lain sikit kot… sebab satu dia bagi sambal.. lagi satu dia bagi kobis bersama kacang……

Sumer saya makan… IR saya tak usik pun kobis kacang tu….. hehehe

Rasanya boleh tahan la……ok. Sambal pedas gak. sampai meleleh air mata.. pedas siot…….. tapi lagi pedas lagi best ok… itu yang syokkkkk….. tetapi tetap tak leh lawan ayam penyet punya sambal la…. bila dah basuh tangan tetap berbau sampai ke malam…..hahaha

Jadi tang sambal, tangan saya selamat dari bau2 an.. itu yang saya suka…… hahaha

Jumlah : RM66.20

 

Keseluruhan nya ok la…….. nasi, sate, air sumer ok…..

Tempat nya strategik…tepi higway jer….. jadi mudah keluar masuk…….lain dari yang lain la. sebab area bangi ni kekadang susah nak cari kedai makan yang sedap..hik3

 

Jadi pada mereka yang ingin pergi mencuba… sila la ke :

Alamatnya :

No. 1-G, JLN PUTRA 6,
TMN PUTRA KAJANG ,
43000 KAJANG, SELANGOR

TEL : 012-4570061

Rumah Makan Cibiuk ini terletak di lokasi yang sangat strategik iaitu sebuah kedai corner lot yang menghadap lebuhraya SILK.

Dengan kehadiran Rumah Makan Cibiuk ini akan menambahkan lagi pilihan variasi Makanan Sunda bagi rakyat Malaysia.

Peta dibawah menunjukkan lokasi Rumah Makan ini.

FB : https://www.facebook.com/RumahMakanCibiukMalaysia

Website : http://cibiukmalaysia.blogspot.com/ @ http://cibiuk.my/

Jadi pada mereka yang ingin mencuba… boleh la ke situ…..

Selamat menjamu selera dengan masakan Jawa Barat pula…..hik3

5 thoughts on “Menjamu Selera di Restoran Cibiuk, Kajang Selangor

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s