Menjamu selera di Restoran Maritime Putrajaya Boat Club

Menjamu selera di Restoran Maritime Putrajaya Boat Club

Ok… kat Putrajaya ni banyak nau kedai makan tau. tapi tak der la tiap2 hari nak g makan dan review kan.. mana yang tak pernah review jer saya review…hik3

Ok.. kali ni nak citer pasal Restoran Maritime Putrajaya pulak… ishk.dekat nau dengna opis saya . depan jer…. eh.. silap..sebelah jerla..

Sebelah Pullman dan terletak di Pusat Maritim Putrajaya, Presint 5…

Korang leh nampak dari jauh tertulis Pusat Maritim Putrajaya tu tau…. kalu tak nampak. memang sah la.. lapor…hahaha

 

Ada tempat parking di luar…… sepanjang tepi jalan tu leh la parking…… tapi kalu tka nak panas, leh parking kat bawah la.. tapi tak tau la macam mana rupanya. sbb tak pernah park kat situ..hik3

Eh.. jangna tak tahu, ada yang jalan kaki dari opis saya ke situ. adalah dalam 10 minit jer kot..eh.. lama yek 10 minit.. ok..kurang sikit.. dalam 5 minit la..hik3

Pintu masuk nya….. ok.. abaikan kak bertudung oren.. eh.. merah.. eh.. macam oren tu..sapa suh pandang semasa saya tengah snap gambar kan? haha

Ok.. pas masuk dan duduk.mesti la tengok menu kan?? Moh tengok menu di situ..

Rasa-rasa tak nampk… korang klik jerla gambar tu untuk pembesaran….hik3

Cis…. kaco tul pelayan tu…. nak ambik gambar terakhir tu…. leh dia nak rembat menu tu. sungguh kurang sopan…

Tak perla…. janjji nampak harga nya kan??hik3

Saya makan bertiga bersama kakak-kakak di pejabat saya…..

Ok….. nak tahu apa yang di makan di situ.. meh ler tengok lagi gambar..hik3

Memula dapat air putih dengan air oren…. eleh.. air oren tu macam kita bancuh sendiri jer…. dah la tak leh tambah lagi..hahaha…

 Harga : RM8.00

 Kemudian datang pula “Cream of Mushroom Soup” bersama roti kecil dan butter…

Set ni datang 2… satu yang dah include dalam menu, lagi satu pesanan tambahan..hik3

RM8.50

 Ini adalah “Fried Glass Noodle” macam bihun, tapi jenis yang lutsinar punya…. hehehe…

Saya pun tak pernah rasa, sebab tuan punya pinggan tak kasi rasa… wakakaka… ok tipu.. saya tak ambik …sbb saya punya menu lagi hebat! hehehe

 

RM7.00

Ini adalah “Fried Banana Fritter” atau bahasa mudah.. goreng pisang bersama ESKEREM…hik3

Menu-menu di atas tu, adalah menu kakak-kakak saya… jadi.. meh tengok menu saya…

Masa saya datang, mereka ada promosi iaitu Menu Mix Grill Set… dan inilah menu2 yang saya dapat…hehehe

 Mix Gril : Ayam, Daging, Kambing, kentang goreng, hot dog, telur dan juga sayuran

 Sos nya sikit nau. tak cukup..hik3.

Ok……. licin sungguh tu. saya yang tak pernah-pernah makan KAMBING, boleh licin makan kambing tu…… sama ada sedap @ lapar @ takut membazir sebab dah bayar…… saya pun tak tahu..hik3

Kemudian dapat Aiskrim Strwberry….. nyum..nyum….. pencuci mulut kan…hik3

dan yang terakhir pula…… air panas.. boleh pilih sama ada kopi atau tea…

Tapi saya tak minum… kakak-kakak saya yang minum…..

Meh tengok jumlah menu tuk keseluruhan nya :

 RM55.50

 Tak ada TAX dan juga Service Charge……..kira murah la kan…..

Set Mix Grill – RM 32.00

 Ini lah set yang saya makan seorang diri……….dah saya berjaya habiskan kesemuanya…… ok. memang berbaloi la kan.. sebab dapat 3 keping daging tu ..

Kira okla… kalu nak g makan jejauh susah…. sebab kekadang penuh dan tak cukup masa nak g makan kan. Kalu sekali sekala leh la.. tapi kalu hari-hari, jadi parah tu…hik3.

Jadi pada yang teringiiiiin nak g makan kat sini.. leh la terjah seperti di alamat berikut :

Restaurant Maritime Putrajaya Boat Club,Presint 5,Putrajaya

Jai klau rasa teringin nak cuba.. boleh la singgah di sini.

9 thoughts on “Menjamu selera di Restoran Maritime Putrajaya Boat Club

  1. OK, ini memang murah. tak pernah cuba lagi makan banana dgn ice cream 0.O caner lah rasenye.. eh, sumi dah pindah drp KL ke PUtrajaya eh? Nape baru tahu ni.. huhu😛

    1. okla.. kira murah la kan..sbb x der TAX dn srvice charge..hehehee

      Yela.. dah lama dah pindah.. dah setahun dh pun… masa bersaliln tu hari pis pindah ke putrajaya…

      Fara, sumi try nak komen kat blog awak..tp x der pun butang komen.. ker plugin yg fara pakai x leh buka kat opis kot..huhuhu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s