Lindungi Kulit Wajah Dari Sinar UV

Lindungi Kulit Wajah Dari Sinar UV

Ingat tak kisah saya pergi ke Gambang? Yea….. pergi bersama keluarga.. dan mandi manda di tengah2 kota bersama lautan buatan manusia…hik3..

Tengok la anak bujang saya… kemain sungguh berposing bersama pelampung… tapi bila nampak ombak. langsung kuar dari pelampung…hik3

Huzaiman dan Danial pun tak lepaskan peluang… bila dapat mandi dia pulun cukup-cukup…hehehe

Sudahnya selepas seharian bermain air di tengah-tengah panas.. walaupun tak panas sangat.. badan terus jadi gelap.. alahai. makin hitam anak bujang saya ni…hik3

Baru-baru ni saya dapat barangan berbentuk Losyen… iaitu Banana Boat Ultra Protect FACES SPF50. Dapat 2 pek bersama dengan topi nya….

Wah… bestnya……. sebab lepas ni kalu saya nak g mandi manda di mana-mana leh la guna kan losyen ni. Sebab ia kaya dengan pati tumbuhan dari asam jawa, kapas dan stevia. Eh kalu bagi tau kan nak percaya kan? Ni saya tempek serba sedikit info nya…

Info Banana Boat Ultra Protect FACES SPF50 :
Banana Boat Ultra Protect FACES SPF50 dirumus untuk penggunaan harian yang ringan dan berpanjangan, serta diperkaya dengan pati tumbuhan dari asam jawa, kapas dan stevia. Diuji secara hipoallergenik dan dermatologi, produk Banana Boat lulus Ujian Sinaran Matahari dan mempunyai perlindungan Sun-Proven® terhadap sinar matahari. Selain itu, Teknologi AvoTriplex® Banana Boat menggabungkan:
  • Avobenzone, penyerap yang berkesan terhadap sinar UVA yang mengakibatkan kerosakan jangka masa panjang kepada kulit. Sinar UVA menembusi jauh ke dalam lapisan dermis dan hipodermis kulit untuk menyebabkan kerosakan jangka masa panjang kepada kulit
  • Penyerap UVB untuk melindungi dari kesan terbakar cahaya matahari. Tanpa perlindungan yang mencukupi, sinar UVB akan menembusi lapisan epidermis kulit, menyebabkan ia mudah terbakar bergantung kepada jenis kulit anda.
  • Ejen penstabilan sinar suria yang mengekalkan perlindungan berpanjangan dari pancaran matahari dan tidak mudah cair.

Tengok…… banyak tul kebaikan kalu pakai losyen ni tau… tak kan nak biarkan kulit yang cantik, mulus tu terkena sinaran matahari yang panas tu kan….

Bukan sahaja boleh guna waktu bercuti jer tau.. waktu kerja pun leh pakai. sapu sebelum pergi kerja ker, jenjalan ker.. haa.. leh la terlindung dari sinaran matahai kan… baru la senang hati nak berjalan di tengah2 panas tu kan? hehehe

Kalau rasa nak cuba bolehla beli Banana Boat Ultra Protect FACES SPF50 yang terdapat di semua rangkaian farmasi, kedai runcit dan pasaraya dengan harga RM32.90 (60ml) sahaja….

Peknya kecil, ringan dan mudah dibawa kemana-mana sahaja……..

4 thoughts on “Lindungi Kulit Wajah Dari Sinar UV

  1. OWh… thanks sis. Saya pernah pakai Banana Boat yang pack oren tu. Dulu pakai berminyak saangaat. Dengar yang ini tidak berminyak, boleh la cuba nanti.🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s