Uncle Bob kegemaran Iskandar

Uncle Bob kegemaran Iskandar

Sumer mesti pernah dengar UNCLE BOB….. atau orang lebih di kenali ayam gunting2…sebab ayam tu di gunting2 kannnnnnnn….hehehehe

Kalu area rumah saya, saya selalu beli kat Pasar Malam Seksyen 7, Bandar Baru Bangi……… sebaik la pasar malam tu setiap hari khamis aja…huhuhuh

Sampai pasar malam selalunya dalam pukul 6.30 petang la… selepas jemput Iskandar terus ke situ….

Kalu lambat sampai selalunya barisan dah panjang laaaa…… tapi bukan saya yang beratur… anak saya la.. jadi saya takla penat nak beratur…hik3

Kalu bernasib baik cepat la dapat kan……..tapi tula… anak saya ni kalu beli tak main la sebungkus tau… nak 2 bungkus..siap request nak campur perisa nya….

Kekadang saya beli 1ketul kekadang 2 ketul…kekadang..tak yah beli..sebab malas nak kuar duit lagi…hahaha

Kalu diperhatikan di meja tu.. sebelah kanan tu untuk perisa PEDAS dan sebelah kanan tu pula perisa ORIGINAL ….

Lepas di gunting2 ayamnya baru la bubuh perisa nya….

Ishk.. Huzaiman pun suka tau Uncle Bob ni…. alahai,…..dah jadi kegemaran sekeluarga la pulak

Sekali goreng berpuluh2 ketul gak ayamnya…. cer la kira la kan… seketul Uncle Bob tu RM5.50,…

  •  RM 5.50 x 100 ketul ayam = RM550.00
  • RM550 x 3 malam = RM1650.00

ishk… tetiba macam saya pula nak jual Uncle Bob ni… tingin gak nak jual…sebab Uncle Bob ni rasanya lagi sedap dari cap xxx yang lain….

Seyes..saya pernah cuba… tapi ayamnya adeh……. rasa macam dah lama dan x sedap okey!!

Cuba la bayangkan.. sekarang ni Uncle Bob dah ada  di Seksyen 4 Tambahan iaitu menuju ke sekolah anak saya Danial…

Hari-hari Iskandar minta Uncle Bob ni…kalu dah hari-hari..minta begini la jadinya…

  • RM5.50 x 2 ketul x 5hari = RM55.00
  • RM55.00 x 4minggu = RM220.00

errkkkkkkkkk………….. RM220.00 untuk sebulan?? mak aik…………… mahal nya…….. adeh……#pengsansekejap…

Tapi saya x derla setiap hari layan anak tekak anak saya tu kan……… dari saya beli Uncle Bob tu, baikla saya beli ayam 2 ekor, pastu kan saya goreng dengan Tepung Magik saya…….. lagi jimatttttttt………….

Sekali sekala boleh la.. kalu hari-hari… adeh… nampak gayanya saya kene juga la berniaga Uncle Bob juga……….hik3

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s