Hotel Shangri La Rasa Ria, Tuaran

Hotel Shangri La Rasa Ria, Tuaran

Ok…sambung lagi kisah di Sabah……. phewwww…… panjang lagi rupanya..

Selepas mendarat di Sabah, lalu depan masjid negeri sabah, makan sedap2 di Restoran Kak nong dan mendaftarkan diri di Hotel…. masa untuk kita terjah bilik pulaaaaaaaaa….. yeahhhhh!!!!!!!!

Bilik yang saya menginap adalah Garden Wing Deluxe Garden View Room yang berharga dari RM750 semalam… mak aik…… mahal gila tu….. tu kalu rate biasa hari biasa, kalu rate waktu weekend ngan public holida mesti mahal lagi kot….

Meh kita tinjau bilik yang saya menginap meh……

Katil single tapi ada 2 la.. sbb saya berdua…kalu duduk sorang-sorang..ishk.. takut la wei..hehehe

Empuk giler tau katil dia.. kalu letak jer kepala.. sure lena la…hahaha

Wah.. siap ada kerusi rileks-rileks lagi kat tepi tu..  masa tu la terkenangkan anak-anak kat rumah..

Kalau derang ada mesti seronok, lompat-lompat, lari-lari dalam bilik tu..hehehe

Siap ada epal lagi..tapi tak der masa nak makan. sudahnya epal tu terbiar jer kat situ… sangat kerugian tu…hik3

 Meja solek atau meja menulis la…. ada plug kat situ, tinggal cucuk jer.. sebab memang sentiasa on…hehehe

Besarkan biliknya?? memang sesuai tuk 1 family la kalu datang menginap…..terutama macam saya yg ramai anak….hik3

Almari ni ada cawan, gelas, nescafe, gula, krimer, sudu, tisu……

Pakai jerla kan…. kalu ada masa nak minum la….hehehe

Dapat air mineral dalam botol kaca ni…mereka gunakan botol kaca untuk menyelamatkan bumi dan alam sekitar dari bahan-bahan plastik…hehehe

Memula cuak gak nak minum… kang kene charge ke apa ker….. pas tanya member lain, mereka kata air tu memang disediakan tuk tetamu… jadi boleh minum….. tapi kalu korang nak bawa balik botol tu.. boleh jer….. jangan lupa bayar RM20.00 yek masa pendaftaran keluar…….hahaha

Nak masak air…. ada di sediakan kettle dan juga thermos sekali…… dah maska air, sila la simpan air yek…hehehe…

Tetiba teringat Zulfadhli. sebab dia jer rajin minum susu memalam… hehehe

Peti aismesti lah ada.. tapi bukanla sejibik macam kat umah.. maka tak la beku sangat….. Jadi susu sumer saya tumpang peti ais Hotel… peti ais yang terletak di bilik staff mereka…

Mereka memang tak guna sangat… cuma letak ais krim aja.. jadi bila saya tumpangkan susu, penuh peti ais mereka terutama di bahagian beku…hik3

Ada pengosok baju, baju bilik air, dan juga extra kain selimut dan cadar… saya pun tak perasan…hahahaha

Peti besi dan juga selipar bilik….. ishk.. lupa pula nak bawa balik selipar tu… syok juga selipar tu.. jenis getah… leh gak letak kat bilik air umah..hehehe

Ok..sebut bilik air, meh tengok bilik air nya pula…hehehe

Cermin tuk korang nak gosok gigi ker, cuci muka ker… hehehe

Tapi kat belah kanan yg ada cermin bulat tu…… ha.. tu kalu nak telek jerawat… confirm leh nampak jelas tau!hehehe

Tuala jer kat situ ada3 jenis…. tuk muka, tangan dan juga untuk kaki……. eh.. ada yek tuk kaki?? hehehe

Ada shower dan bath tub………… ok…. ada bath tub… tapi apa la guna nya ada jika tak ada penghalang… iaitu langsir nya…..

Kalu mandi confirm la merecik-recik air hingga ke lantai dan menjadikan bilik air becakkkkkk………… dan saya terus call housekeeping minta dia pasangkan langsir…..

Jadi tak pasal-pasal saya dapat 5 biji coklat yang comel………….hehehehe

Terima kasih yek Rasa Ria Family…hehehe

dan yang penting En. Tan….. mesti ada….. kalu tak der kat mana pula korang nak membuang nanti…….hehehe

Jadi kita jenguk kat luar pulak yek……..

Ada kerusi rehat mengadap luar…….. leh lepak.. tapi memang x ada mas anak melepak…. aktiviti padat dan sendat……..hik3

Kiri nampak kolam renang yang jauuuuhhhhhh kat sana……

Kanan pula leh nampak bilik kengkawan yang lain…. tpai sepanjang saya berdiri kat luar tu.. x der pun nampak kelibat member melepak kat situ…….. mesti mereka ngah bantai tidoooooooo……….hahaha

Dan yang terakhir……. saya tutup langsir nya…. dan lihatlah… lawa gak langsir dia……. dan saya pun apa lagi……..merehatkan la diri……… sementara menunggu waktu makan malam……

So….. amacam? ok tak hotelnya? mesti selesa kan? dekat ngan pantai… sesuai tuk honeymoon sekali lagi ni…..hik3…..

Jadi untuk maklumat lanjut mengenai hotel ni, boleh la terus menghubingi Hotel Rasa Ria di alamat berikut :

Shangri-La’s Rasa Ria Resort, Kota Kinabalu
Pantai Dalit Beach, Tuaran, Sabah, 89208, Malaysia
Tel : (60 88) 797 888
Fax : (60 88) 792 777

atau layari website nya : http://www.shangri-la.com/kotakinabalu/rasariaresort

6 thoughts on “Hotel Shangri La Rasa Ria, Tuaran

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s