Menjamu Selera di Restoran Kak Nong,Harbour City KK

Menjamu Selera di Restoran Kak Nong,Harbour City KK

Ok… sambung lagi kisah di Sabah.panjang nak citer.. gambar pun banyak..hehehe…

Tengokla.. kalu rajin update cerita bergambar, kalu tidak. yang bergambar jerla… tanpa cerita..hehehe

Ok….selepas mendarat.. mesti lapar kan. maklumla sampai sabah masa nya berubah…. sejam awal dari KL la…. konon-konon oversea la sangat…..hahahaha….

Naikla kami BAS PERSIARAN yang telah sedia menunggu kami….

Inilah pemandu pelancong kami. Namanya BOBBY.. macam tu kot eja…. Dia memang orang sabah yek….. kalu korang nak no telefon dia boleh..nanti saya update…

Ada nampak itu bendera Sabah? ha….. kalu tak nampak gak.. memangla.. saja jer kan?? Jangankorang hengat saya wat photshop ok…hahahaha

Kami singgah di Restoran Kak Nong yang terletak di Harbour City, Kota Kinabalu la….. sederet dengan 7-11, Bank Rakyat dan dah tentu di bawah bangunan Harbour City la…..hehehe

Sampai-sampai kami di hidangkan dengan aiiiiirrrrrrrr……………alahai.. leh lak lupa nam aair tu…….. tapi yang nyata SEDAP ok… eh.. baru perasan, kawna belakang saya tengah pandang kamera semasa saya tgh bergambar……..

Khidir, kenapa ko pandang aku sebegitu…jeles yek aku dapat air?? hehehehe

Korang ada nampak kaler-kaler dia… pink cairla, pink pekat la… ishk….. tetiba lak saya lupa nama nya.. tapi kalu datang situ sumer org pasti order air tu tau……

Ini namanya Nasi Ayam Kak Nong… hehehe…. sesuka hati saya jer letak nama…..

Nasi ayam ni memang sedap. kalu datang situ sila la order nasi ayam nya yek… kuahnya marvelous tau…… kenyang sungguh dapat makan…..

Tengokla.. muka dah lapar giler dah tu.. tapi disebabkan nak ambik gambar.. kene tahan. kang nampak gelojoh lak..hahaha

Air minuman pun dah tukar kaler…. sebab dah kacau sebati la….hehehe

Sambil-sambil makan kami di hidangkan lagi dengan mee rojak pulak….. alahai.. perut dah kenyang makan nasi ayam…. makan pula mee rojak….

Saya kurang gemar makan… tapi kalu dah ada.. saya makan jer… dan memang SEDAP!!!!!!!

Lihat la masing-masing…. makan tak pandang kiri kanan dah…… lapar dah.. tu kalu awek comel lalu pun tak pandang kot……… sebab sumer dah leka mengadap nasi…hahaha

Sebelum pulang kami dibekalkan dengan roti ok…. tapi di sebabkan kekenyangan saya simpan jer roti tu dan bawa kehulur hilir….. kesudahannya. roti tu tak bermakan… sbb tertinggal dalam bas….sob..sob..

Eh….. kengkawan saya cakap.roti nya memang sedap tau! jadi kalu dah datang situ, sila lah beli yek!hehehe

Dah habis makan, jangan lupa tinggalkan jejak lak… iaitu bergambar di bawah papan tanda Restoran Kak Nong tu…..

Jauh-jauh datang.. tak ambik gambar rugi la.. itu pun saya yang ingatkan tau… kalu tak, sure tak der kenangan…..

Untung juga blogger ikut.. sebab blogger ni hengat ambik gambar jer…..hahahaha

Nah alamat Restoran Kak Nong :

B26 & 27, Level 1, 
Block B, Harbour City
Jalan Sembulan, 
88100 Kota Kinabalu, 
Sabah

No Tel : 088-487-411

Senang jer nak nampak Restoran ni.. keluar dari Airpot tu sure ramai yang tahu mana lokasi Harbour City.. dah sampai situ.. memang dah jumpa la….

Ok….. selepas kami makan, kami bergerak ke Hotel penginapan di Shangri La Rasa Ria, Tuaran pula….. nantikan untuk entry berikutnya,..

ishk..bila nak habis.. hari pertama pun tak selesai lagi ni…hahaha

4 thoughts on “Menjamu Selera di Restoran Kak Nong,Harbour City KK

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s