Menaiki MAS menuju ke Sabah – Part 2

Menaiki MAS menuju ke Sabah – Part 2

ok…sambung lagi kisah dalam kapal terbang… ewah…. panjang ni nak citer…hahahahaha

 

Baru bab kapal terbang tu.. lom masuk lain lagi..kah3.. tapi kemalasna nak update blog tu datang balik…hehehehe

 

 

Ok… menung jauh lagi….. sebb dah lama kot tka naik kapal terbang..kah3.. tetiba teringat kat Danial.. dia nak naik kapal terbang, tapi entah bila la dapat bawa…hehehe

 

 

Saya dapat duduk tepi sekali… dekat ngan sayap…..alahai. apa la nak di lihat klau dah sayap leh nampak..hehehehe


 

 

Habis saya selongkar segala poket tempat duduk kat kapal terbang…hehehe… ialah.. kene la baca apa2 yang patut sebelum berlepas…

 

Agak2 nak muntah, jangna risau.. ada di sediakan beg mabuk udara.. kalu tak cukup, g minta ngan jiran sebelah…hahaah

 

Agak-agak letih… sila ikut arahan bagaimana nak buat senaman dalam kapl terbang.. .tu sesuai kalu perjalanan lebih dari 4 jam ke atas la..

 

Kalu setakat sejam dua jer… buat jerla senaman mata.. iaitu tidur….keh3

 

 

Ok..sudah nampak awan.. maknanya dah boleh la bangun atau ke mana2 di dalam kapal terbang kan? hehehe

 

Pramugari sudah mula menghidangkan minuman dahulu sebelum menghidangkan makanan pula…hehehe.

Tak kisah la kalu Eyriqazz kata Pramugari dalam MAS tak lawa….. janjji saya dapat makan…..hahahaha

 

 

Air epal jer……. nak minum air oren takut tak sedap….hahaha

 

 

Inilah menu dalam kapl terbang, nasi lemak lauk udang…. yang penting dapat coklat tu yek…hahahaha

 

selepas makan minum….. sampai la saya ke Lapangan Terbang Kota Kinabalu….. ok.. sampai gak la ke Sabah …yeah!!!hahaha

 

 

Pintu menuju ke Lapangan Terbang KK…

 

 

Sebelum keluar kene lalu KASTAM dulu…. nanti dia bagi slip kemasukan ke sabah… yang perlu di tunjukkan adalah Tiket kapal terbang dan Kad pengenalan….. sapa ada Passport boleh aja.. nanti dia chop jer kat situ…hehehe

 

Bas yang menjemput kami sudah sampaiiii……. yeah………… kami sampai ke KK dalam pukul 11.30 pagi…ambik beg  bagai… dalam kul 12 tgh hari la kuar dari air port…hehehe

 

Sekarang perut sudah lapar….. jom kita pergi makan……… tunggu entry berikut nya yek….

4 thoughts on “Menaiki MAS menuju ke Sabah – Part 2

  1. hoho~…… flight ke sabah/sarawak/labuan jek ader makan…. kalau area semenanjung hanya dapat minuman jek….. kalau bernasib baik dapatlah kacang🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s