2 Gabungan kandungan yang saling melengkapi

2 Gabungan kandungan yang saling melengkapi

Sebagai ibu yang berkerjaya, saya sentiasa memastikan anak-anak saya mengambil pemakanan yang sihat setiap hari dengan menjadikan piramid makanan sebagai panduan supaya anak-anak saya mendapat khasiat pemakanan yang mencukupi.

Apa yang anak-anak saya suka makan adalah nasi, mi dan ayam goreng. Selain dari itu, anak-anak saya kurang makan. Nak memastikan pemakanan anak-anak saya terjaga memang susah. Di rumah boleh la saya pantau dan atur jadual makan, tapi bila mereka bersekolah dan duduk di taska mungkin susah untuk saya memastikan anak-anak makan makanan yang berkhasiat.

Kalu bab aiskrem, gula-gula dan snek memang sume laju dan boleh habiskan tanpa di suruh. Terutama Zulfadhli yang kini berusia 3 tahun. Ishk… nak suruh makan memang susah la… dia lebih gemar minum susu berbanding makan.

Anak-anak saya ni semua sejak lahir dah minum susu.. tapi susu ibu dulu la.. bila dah putus susu ibu barula saya mula nak mencari susu tepung kan? Jadi saya mestilah nak mencari yang terbaik untuk anak saya….

Bila duk cari-cari tu, jumpa juga la yang menepati citarasa, dalam pemilihan susu ni kita kene la pilih yang bersesuaian dengan anak kita. Ialah… sebagai ibu bapa mestila kita nak anak kita dapat susu yang secukupnya terutama untuk otak dan pembesaran yang sihat.

Lagipun selain pemakanan, susu juga dapat membantu mereka membesar dengan sihat. Terutamanya dalam perkembangan otak. Bermula nya dari kecil hingga besar, susu lah yang membantu mereka membesar dengan sempurna.

Oleh itu, ramai ibu-ibu telah membuat pilihan yang bijak dengan memilih Anmum Essential. Ini kerana Anmum Essential adalah satu-satunya pilihan susu yang mempunyai Nutrisi yang baik untuk otak seperti Gangliosides and DHA.

DHA membantu untuk membina sel-sel otak. DHA sahaja juga tidak mencukupi untuk anak-anak jadi mereka juga memerlukan Gangliosides menghubungkan sel-sel otak.

Semakin banyak sel-sel otak berhubung, semakin cepat kanak-kanak belajar.

Oleh itu, gabungan Gangliosides & DHA paling berkesan untuk pembangunan otak kanak-kanak.Ini dapat di lihat bila mana saya memberikan arahan pada Zulfadhli  iaitu selepas selesai minum susu dan meminta dia meletakkan botol susu di atas meja.. dan nyata anak saya dapat menerima arahan dan ini sekali gus menunjukkan apa yang saya ajar masuk ke dalam otak mereka.

Jadi kepada semua ibubapa di luar sana terutamanya yang mempunyai anak-anak yang masih menyusu lagi, sila lebih peka apabila membeli. Pilih la produk yang berlabel “Tanpa Gula Tambahan”, “Tanpa Gula” atau “Kurang Gula”.

Formula terbaru Anmum Essential mempunyai tahap kandungan yang lebih tinggi dengan 80% lebih DHA dan 25% lebih Gangliosides. Belum ada jenama susu formula yang lain yang menawarkan kelebihan berganda seperti Anmum Essential tau.

Jadi apa tunggu lagi – buatlah pilihan bijak dengan Anmum Essential kerana bersama, sesuatu yang hebat boleh tercipta.

Anak sihat, ibu gembira, hati pun senang…. sebagai ibu bapa kita tahu apa yang terbaik untuk anak-anak kita kan? Untuk maklumat lebih lanjut boleh la layari www.anmum.com.my

8 thoughts on “2 Gabungan kandungan yang saling melengkapi

  1. oo… baru tahu… susu pun ada gabungan juga yek..

    untung ibu bapa sekarang.. makin lama susu di pertingkatkan demi anak2…

  2. Sumi, dulu-dulu.. anak kak chik minum susu sebarang jenama jer…

    skrg ni susu dh di tambah dengna berbagai formula.. untung juga anak2 sekarang…

    sbb ibubapa lebih peka tentang pembesaran anak.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s