Mandi-mandi Di Gambang Water Park [Part 2]

Mandi-mandi Di Gambang Water Park [Part 2]

Ok..sambung balik PART 2… pasal kisah ke Gambang..hehehe

Sebenarnya tak der pun yang menarik kat situ.. tapi nak memenuhi kehendak anak-anak untuk mandi manda dan berjalan jauh sikit.. maka Gambang la pilihan saya…hehehe

Sampai juga saya ke Gambang Water Park ni… walaupun tak di rancang.. eh.. ye ker?? padahal dah di rancang..kah3…

Bia dah masuk ke coco Beach ni… yang meneman anak2 mestila my IR.. saya pula kene perhatikan Zulfadhli ngan Huzaiman di gigi air sahaja…hehehe

Ikut sukahati kolah Zulfadhli nak wat apa pun……. sibuk benar nak ambik gambar depan ni… orang duk kehulur hilir baw apelampung smapai kene langar dia.. sikit pun tak heran…hahahaa

Si abang-abang nya dah ilang bersama ayahnya… mandi kat tengah air tu… pas tu saya baru terfikir nak g sewakan pelampung untuk anak-anak saya…hehehe

Mak aik…..ramainya orang… dah perginya hari minggu mesti lah ramai kan…..hehehe

Kat sini mereka tak terima duit TUNAI.. sumer paka E-Value sahaja.. ala, gelang tangna yang ada duit tu la…… dia potong siap2 kat situ…

Disebabkan anak-anak yang akan naik pelampung ni.. maka saya sewakan yang jenis FAMILY punya… RM6.00 sahaja… deposit RM4.00 jadi jumlah RM10.00

Deposit RM4.00 tu akan dipulangkan balik setelah kita pulangkan balik pelampung tu.. kalu tak pulang ‘hangus’ la duit deposit tu..hehehe

Tengok la.. gangster tul Zulfadhli duk berposing ngan pelampung tu… pas tu ada hajat nak tarik pelampung tu smapai ke Coco Beach… dia hengat ringat la sangat…….

Sampai ada bebudak kat situ pandang-pandang sebab tengok kesungguhan dia menarik pelampung tu…hahahahaa

Cer korang cari mana anak-anak saya dan myIR…..hahaha…….

Tu pelampung tu terbalik kene pukul ombak…..hahahaha…… ayahnya dan anak-anaknya terbalik la tu…..hahahaha… adeh…….. apa la.. baru ombak tiruan.. lom ombak laut yang kat luar tu…keh3

Sementara my Ir melayan 2 orang anak bujang tu.. say apula kene jaga lagi 2 orang anak bujang ni…hehehe

Zulfadhli ni… masa ombak di hidupkan.. erk.. hidup yek.. ala.. time ada ombak la.. dia tak nak naik pelampung tu… kalu tak der ombak baru dia bernai naik pelampung tu..hehehe


Suka la 2 orang bujang tu naik pelampung..hahaha… kalu ibu yang melayan.. memang anak-anak yang tak naik la..hahaha

Masa ni ombak dah tak der, berani la si Zulfadhli naik.. kalu tak duduk jerla kat gigi air tu..hahaha

Dah mandi manda.. dalam kul 6.00 ptg kami pun berangkat pulang..hehee

Terima kasih kepada Harian Metro atas pemberian TIKET PERCUMA ini… emm.. agak2 kalu ada lagi tiket percuma ke Gambang saya nak pergi ker?? hahaha..

Oh tidak!! mungkin ini jerla kot.. kalu nak pergi tu.. masa anak-anak dah besar sikit la.. masa tu ada Taman Tema permainan kot.. baru syok pergi kan??

Beria-ria tengok map tu.. tapi perginya 1 tempat jer.. kat Coco Beach jer…hahaha

Syhhhhhhh…..anak-anak saya tak tahu pun ada lagi 1 tempat yang MENARIK….. ni kalu derang tahu.. habisla saya sebab tak bawa mereka……hahaha

Sebelum pulang kene la pulangkan TIKET E-Value untuk dapatkan balik duit nya… syaa hanya guna RM6 aja… jadi ada baki lagi sebanyak RM94.00 hahaha

Ok.. saya tempek gambar saya di depan Bukit Gambang tu…. kang ramai tak caya lak saya dah sampai…. tapi malangnya.. kalu suruh anak yang ambik.. gini la jadinya.. GOYANG!!! grrrrrrrrrr………

Ok.. mesti ramai tertanya-tanya, saya tak tidur kat Gambang ker??eh.. mestila tidur di sana.. tpai saya hanya ambik HOMESTAY jer… nanti saya citer Homestay tuk entry berikutnya yek!!

10 thoughts on “Mandi-mandi Di Gambang Water Park [Part 2]

  1. thnks 4 the info…cth:klu sy dpt tiket free dr harian metro tu,just masuk saje free tp still kne guna E Value tu la ye?

  2. not bad gak gambang ni…last year pi… ombak kuat giler… kiterang siap keliling park naik pelampung pastu pelampung terbalik…hahahah

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s