Menjamu Selera di Garden Cafe, Alamanda Putrajaya

Menjamu Selera di Garden Cafe, Alamanda Putrajaya

Minggu lepas, saya dan rakan-rakan mencuba tempat makanan baru.. eh. baru ker?? tak la.. tempat tu dah lama.. tapi saya la yang baru nak mencuba..hehehe

Dekat jer, di Alamanda Putrajaya….. rasanya tempat ni ramai dha pernah pergi.. tapi saya jer belum pernah… sedih kan?? hik3

Garden Restaurant di Alamanda, Putrajaya adalah Restoran yang ke 6… wah… yang ke 6 okey… tapi bagi saya yang pertama kali la pergi..keh3

Kenapa di namakan GARDEN yek?? mungkin sebab konsep kedai nya adalah ala-ala TAMAN.. wah gituu…. sume rbunger-bunger jer…hik3

Restoran Garden ni sangat senang nak g cari pun… lalu jer depan GSC Alamanda tu.. ha sebelah jer leh nampak Restoran ni….

Setakat hari ni…. ada promosi untuk MENU Tengahari la… tu.. kat papan hitam ada tulis.. baca jerla… tak koser la nak menaip lagi…

Oh ya.. perkenalkan tukang gunting rumput… hahaha. Eh.. tak la.. tu kawan saya la… sempat lagi berposing depan pintu masuk Restoran.. chait…..

Saya ni dah la jenis yang berkira juga nak makan.. jadi mestila minta menu yang murah-murah…hik3… tu dia.. dari RM15.90.. kira mahal la jugak yek.. sebab tak termasuk air tau…

Wajah-wajah orang yang datang makan di situ… sumer ngah tunggu makanan sampai.. muka kelaparan okey..hik3

Ok la… dari tatap muka kami ni.. baik tengok sekeliling Restoran yang smepat saya snap… tu pun kawna saya bising suh tutup ‘flash’… ada saya kisah.. saya snap jerrrrr……hik3

Cantik kan tempat nya…….. tapi kalu wat konsep gini kat rumah saya…… hancurrrr la….. sure anak-anak saya yang akan menyepahkan… perghhh. pengsan wei nak kemas balik…hahaha

Ok.. meh tengok menu makanan kami di sana :


2 mushrom sopu, 1 soto ayam… Rasanya : Ok la… tapi tak la sesedap macam kat Pizza Hut yek..hik3. Sop ni memang dah termasuk dalam set ni…


2 air Ice Lemon Tea (RM5.90), 1 Coke (RM4.90), 1 iced cappuccino (RM9.90)..Air ni kene beli asing…tak termasuk dalam set…hhuuhuh


Spagethi Cabonara – RM 17.90


Terriyaki chiken Chop – RM 16.90.
Set ni kami ambik 2 set… saya dan kawan saya order…

Salted Egg Fried Rice – RM 15.90

Jadi makan la kami di sana dengna tenang…….. maklum la.. kata hari Jumaat, jadi lama la sikit rehat kan…. makan sambil borak2 .. aman rasa… hahaha


Dan keseluruhan nya adalah : RM 113.90

Okla… makan pun berempat kan… kira tak derla mahal sangat.. tapi di sebabkan kene beli air tu yang jadi mahal kot.. kalu air tu masuk sekali dalam set.. mesti ok kot..hehehe

Eh… sebelum balik tu.. sempat la juga saya pula berposing depan pintu masuk kan… harusla.. mana aci kasi orang lain jer berposing..hik3

Jadi sebelum balik tu.. sempat la kami berposing depan kedai kan… tapi tak banyak pun… sebab kebanyakkan ada aksi gedik kan.. mana leh tempek kat blog…. harus simpan tuk tontonan sendiri jerk..hahaha

Okla.. itu jer rumusan saya untuk Restoran Garden. Pada yang ingin sekali menyinggah, boleh la mencuba rasa makanan di situ…

Lot CBP01, Plaza Level,
Alamanda Putrajaya Shopping Centre,
Jalan Alamanda,Precinct 1,62000 Putrajaya

Website: http://www.garden-cafe.com.my/

Sebenarnya banyak kedai makan di Alamanda.. tapi tak sempat nak mencuba kan.. gila la kalu dapat makan semua restoran di Alamanda…leh pengsan saya….hahaha

11 thoughts on “Menjamu Selera di Garden Cafe, Alamanda Putrajaya

  1. Tq kak sumi sbb paparkan resit byrn.sbb hr ni sy bercdng nak bwk kwn buka puasa kat situ.tp bila bln puasa mesti lah penuh.so sy nak buat reservation,tp xde no rest tu.puas sy crk kat blog org lain n siap cal telekom lg.at last,sy enlarge pd resit yg akak byr tu,then br dpt.sy request,klu blh next time letak skali no rest tu.pape pun tq kak sumi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s