Pernah minum susu Anlene??

Pernah minum susu Anlene??

Hari-hari saya tengok iklan mengenai susu Anlene ni  tiap-tiap hari…. mengenai tulang yang akan reput sedikit demi sedikit mengikut peredaran masa dan usia…

Wah…. takut pula bila tengok iklan macam ni kan? Sudah la saya ni jenis yang kurang minum susu… sejak mengandung susu tepung la saya paling tak suka minum. Minum pun sekadar merasa sahaja tidak la menjadi rutin harian pun…

Kini usia saya sudah pun mencecah 30 an… di mana makin lama makin berusia la saya.. dan untuk itu saya telah pun berjaya membeli sebungkus susu anlene yang kecil..baru berharga RM20.99 sahaja…..hehehe

Saya beli perisa Coklat dan mengikut usia iaitu 19-50 tahun… huhuhu…. Kalu perisa biasa mesti saya tak lalu minum…baik la saya ambik perisa coklat dahulu..

Kini sekurang2 nya saya kene minum susu Anlene untuk menjaga tulang saya… ewah… baru la nak jaga tulang.. selama ni tak jaga..keh3….

Susu Anlene ni saya biasa bancuh dengan air sejuk sahaja… sebab baru sedap sikit nak minum… tpai memang sedap pun kan.. kalu tidak tak laku la air sample yang kat pasaraya selalu bagi tu.. mereka memang bancuh dengan air sejuk gak kan?? hehehe

So… kini saya akan cuba minum sekurang2 nya sekali sehari walaupun di syorkan 2 kali sehari.. sebab saya takut lupa nak minum. jadi dapat minum sekali sehari pun ok gak kan??

Jadi nak tahu la.. ada ker sesiapa minum susu macam ni? ialah mungkin selain anlene ker?? hehehe

21 thoughts on “Pernah minum susu Anlene??

  1. sebenarnya saya tak tau pun pasal susu anlene ni, tp sampai sekarang saya akan ingat tentang susu tu sampai2 bila2 , pakngah saya minum hari2 susu tu, smpai suruh ayah saya minum tp ayah saya tak boleh minum sbb perut kembung bila minum susu tu,, mungkin tak sesuai dengan perut kot, byk tahun jugak pakngah sy istiqamah minum susu tu , tup2 pakngah saya mengidap kanser usus , ayah sy sihat je smpai sekarang , Alhamdulillah , jadi berjaga2 tentang apa yg kita makan , baik amalkan pemakanan sunah dari susu yg kita tidak tau apa yg ada didalamnya

  2. aku baru jew ambek anlene 3 hari… hari pertama sakit perut… hari kedua pon same…rupe2nye tak ssuai dgn aku kot…alang2x dah beli cube hbiskan lah….rupenye ade juga perut aku tak leh masuk…sebelum nie bantai semue ok jew. yg halal je lh….

  3. aunty my mom said that anlene has side effect like ur bone will be more bad b`coz has chemical beside we use goat milk especially HiGoat.. i`m sure u familiar with this product ,right?? so what ur suggestion better we use Anlene or HiGoat or Goat Milk Pure.

    1. @KiD,
      sedap…. rasa nya macam minum susu coklat yang biasa tu… tp tu la.. ramai kata angin minum.. dan betul memang ada rasa angin.. skrg nak habiskan dulu pek ni.. nanti nak try susu lain lak

  4. Assalam..

    saya pernah minum susu anlene… tp mesti sakit perut berangin2..
    last2 saya berhenti and decide untuk minum susu kambing 1 paket tiap hari..
    alhamdulillah tak sakit tulang, tak sembelit.. konpem halal🙂

  5. Assalamualaikum wbt..

    Kak, sy mmg amik anlene dah lama..tp sy amk yg perisa ori tuh..haha sy kena minum tiap2 malm..sebab ade problem ngan lutut..huhu..

    1. @Sofia, Korang ada problem x nak beli susu anlene kotak (yg sedia diminum) lately ni? Sy dah 3 minggu cari susu anlene kotak di Tesco, Giant, kedai runcit. Semua x de. Tau x kenape?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s