Menjamu selera di Padi House, Galeria PJH Putrajaya

Menjamu selera di Padi House, Galeria PJH Putrajaya

Semalam, kawan pejabat saya ajak makan di luar… hengat g makan kat KFC ker… ghupanya g tempat baru… hehehee…

Baru la sangat, sebab baru bukak kann…. jadi kira baru la…. Kami pergi ke Galeria PJH dekat Presint 4. Dekat jer dari Pejabat kami di Presint 5. Macam ni la hidup di Putrajaya, kene pandai cari tempat makan… kalu tak mesti bosan makan tempat yang sama…hik3

Kami sampai dalam pukul 1 petang, jadi tak der la ramai kan.. dah ujung bulan, duit gaji pun lom masuk.. sapa nak makan kat situ..hahahaa

Sampai-sampai harusla pesan minumannnn……. haus ko… macma la jalan kaki g sana, padahal naik kereta..hik3. Kami 5 orang sahaja… tapi ada satu jer kumbang hensem yang pergi… hehehehe “Justin Bieber” tau…jangan jelesss….

 

3 lemon ais, 1 Fresh Orange dan 1 Vanilla Oreo Milk Shakes

 Cukup la tu… sorang satu… tapi saya jenis suka ambik set… sebab jimat sikit dari ambik satu-satu..hik3

Jom tengok apa menu kami makan di situ…..

 Seafood Pasta with Marinara Sauce – RM 14.90

 

Grilled Chiken with Pesto Founde – RM 16.90

 

Grilled Lamb Chop With Black Papper Sauce – RM 16.90

 

Ingat kat situ tak ada LUNCH SET… rupa-rupanya ada…hehehe… kalu ambik Lunch Set dapat Soup dan Air sekali… jimat sikit…

Lunch Set selalunya dari pukul 12 tengahari – 3 petang… so apa lagi, saya ambik la set punya…hehehe

  Menu Lunch Set

 

 Ini adalah Soup dan juga Ice Lemon Tea untuk LUNCH SET

  Mongolian Lamb Cultet and  Garden Vegetable  – RM 17.90

 Fish and Chips – RM  17.90

Jadi dalam banyak-banyak menu, saya hanya berminat dengan Fish and Chip…… sebenarnya tak tahu nak makan apa.. bial terpandangkan harga nya.. omak aik.. telan air liur bebanyak….hahaha

Saya bukan cerewaet.. tapi bila tengok menu yang saya tak der yang minat.. tetiba blur nak makan apa…..hahahaha

Padahal rasanya dalam menu ada juga NASI.. tapi takut rasanya kurang.. jadi jalan selamat ambik jerla Fish and Chip…hahaha

Soup nya memang sangat sedaaaaaaaaaappppppp……..berlemak sungguh…. macam tak puas lak makan…. sikit sangat derang bagi… hahahaha

Rasanya lagi sedap dari soup Pizza Hut..hahaha

Jumlah Keseluruhan – RM119.70 untuk 5 orang makan.

 Kira murah la tu… Govt Tax – RM6.19, Service Charge – RM 10.32.. di bahagi 5 orang kira sorang kene bayar RM3.30…. hahahaha…

Jadi saya dah pernah lah rasa di sini.. nanti wat nyer orang tanya pernah tak makan di Padi House? Jadi saya dah boleh cakap.. pernah…..hahaha

Makanan nya sangat sedap dan banyak juga.. boleh kenyang dan memenuhkan perut ni la jugak dna berbaloi……… kalu rasa nak mencuba, boleh la pergi di situ.

Nah peta … kot-kot sesat lak kangggggg…..hehehe

Galeria PjH
Jalan P4W,
Persiaran Perdana,
Presint 4, 62100 Putrajaya, Malaysia

 Jadi kalu datang ke Putrajaya, dah ada tempat makanan yang boleh di cuba… jangna lupa yek singgah di Padi House…hehehe

 


 

12 thoughts on “Menjamu selera di Padi House, Galeria PJH Putrajaya

  1. u ..boleh tanya.galeria kat sebelah kbs tu ke..sebelah secret recepi ..am i right? tgkat berapa? can give me info how to get there..which floor

  2. hoho..tadi baru dapat RM60 voucher dr padi house.. sebab tadi kan ade Himpunan Jutaan Belia kat Putrajaya…heeheee so dapat tau la kat sini hrgenye boleh tahan… rasenye ckupla kupon tuh untuk makan 2org..hahah

  3. napa sya rasa cam mahal ek? dasar bakhil betul… hehe, iyelah biasa mkn warung je…huhu

    p/s: psl cabut besi, lepas di cabut tu…Dr. tak pakaikan anak saya simen cuma di beri slab yg baru je dan tak perlu buat dressing lagi…dan kena maintain pakai utk 2 weeks…

    tpi ada kes anak kawan, lepas cabut, Dr. pakai kan simen full seluruh lengan tu…

    tngok pada sesuatu kes kot, maybe tngan anak sya tulang dah bercantum elok so tak perlu simen…

    waallahuallam, harap dpt bantu….
    jgn risau sgt k…
    biasalah, anak jantan…huhuuu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s