Restoran D’One Steak? Sedap sangat ker??

Restoran D’One Steak? Sedap sangat ker??

Akhirnya dapat gak saya merasa D’One Steak di Bandar Baru Bangi selepa sekian lama ingin merasa. Nak pula selepas kuar JJCM hari tu… lagi la membuak2 nak g merasa.

Dah survey dalam internet, rami iyang memuji dan ada juga yang mengeji… eh.. mengeji ker… bukan mengeji tp memberikan pandangan masing2…hehehehe

Jadi hari tu sempat la saya singgah di D’One Steak bersama 3 anak teruna saya… sementara my IR di Hospital menjaga Zulfadhli. Kesian pula yang kene tinggal… kurang perhatian, jadi saya ajak mereka makan di luar…. melompat suka la kan… yealah…. dapat makan kat luar..hehehe

Milo Ais…. memang kegemaran anak-anak la… saya pesan 2 cawan jer dulu… konon saya akan berkongsi ngan anak-anak la… tapi makanan lom sampai segelas dah habis di kerjakan… nak tak nak kene order lagi secawan…hahaha

Tapi memang sedap pun ari milo nya… kira tak rugi gak la nak membeli…secawan RM3.00..sebaik sedap walaupun mahal..hehehehe

Chiken Grilled – RM9.00

 Saya order 2 set… untuk anak-anak…. Tapi Danial komplen dia cakap mana Kentang Goreng?? ahahhaha… yerla baru saya perasan. Jarang la makan western food x der kentang goreng…

Mungkin tu yang menyebabkan harga nya murah.. sebab x derkentang goreng. Selalunya saya kalu beli Chiken Grilled mesti dalam RM12++…..

Chiken Fried Rice – RM 9.90

 Ni menu untuk saya….. nasi mesti ada…hahaha… sebab lapar sangat kan. Maklum la ulang alik ke hospital.. jadi saya memerlukan nasi untuk merasa kenyang…

Rasanya??? emmmm… saya kureng sikit… sbb ayamnya mcam x sedap… dannasi nya tiada rasa… hahaha.. Jadi next time kalu makan situ saya akan pangkah menu ini…hehehe

Total RM 54.40

 

Eh… macam mahal?? sabar..sabar… saya order Sirlon Steak untuk my IR yang berharga RM 14.90. Jadi saya tak sempat nak snap gambar nya… sebab my IR dah makan licin…….hahahaha

Jadi akhirnya sampai juga saya di sini… tapi maaf la saya kata… saya mungkin akan datang sekali jerla… sebab selera nya tak sama ngan saya….

Saya lebih prefer makan di Austin Steak House yang tereletak di belakang umah saya… hidangannya sungguh menepatianak tekak saya… dan selalunya saya kerap beli tapau di situ..hehehe

Okla… itu saja pandangan saya.. lain orang lain pendapatnya.. kalu rasa saya punya pendapat kurang di gemari maaf la yek… Saya suka lagi mencuba dari mendengar kata-kata orang.. jadi dah cuba baru la saya puas hati….

Pada yang ingin berkunjung di Restoran D’One Steak, ini alamatnya :

No 1 Jalan 6/7B, Seksyen 6, Bandar Baru Bangi
(Sebelah TM Point, CK Rahim Tudung dan juga Keep Slim)

12 thoughts on “Restoran D’One Steak? Sedap sangat ker??

  1. Saya pun pernah sekali ke sini sebab tengok dlm jjcm, plus husband selalu duk tengk restoren tu bila kerja…. pendapat kami pun lebih kurang dengan kak sumi jugak, kurang menepati citarasa, sebab ada tempat yg lebih best kan? Austin steak house tu di mana?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s