Minta bantuan pada yang mahir WP…..

Minta bantuan pada yang mahir WP…..

Minta tolong kengkawan yang mahir menggunakan wordpress.Nak minta tunjuk ajar sikit kalu sesiapa yang tau betulkan ‘alignment’ blog ni…

blog

Selalu saya suka buka blog menggunakan Mozzila, jadi blog akan terletak chantik serta kiri kanan ada ruang yang balance.

Begitu juga dengan sidebar blog… masih terletak chantik di sisi belah kanan…

blog

tetapi, jika saya menggunakan IE pula…begini la jadinya, di mana terlalu banyak ruang tepi malah tidak terletak di tengah-tengah….

Puas di belek dan di tenung tapi tak jumpa di manakah yang perlu di betulkan..huhuhuh

blog

Malah sidebar belah kanan pula terus turun ke bawah entry….

Jadi tak cantik la pulak bila buka melalui IE. jadi minta la jasa sesiapa yang boleh bantu…

Tapi bila buka single post blog ok terletak tengah dan sidebar muncul belah kanan...hanya bila buka main page jer dia tak stabil.

Ada sesiapa sudi bantu??

Nanti tinggalkan komen di bawah yek… harap sangat ada yang sudi membantu…huhuhu

 

14 thoughts on “Minta bantuan pada yang mahir WP…..

  1. Dah settle ke belum ni? Problem ngan CSS ni bukan IE. Ini cadangan utk test :

    1. Cuba ke Setting -> Writing -> Formatting -> tick di bhgn “WordPress should correct invalidly nested XHTML automatically”

    2. Kalau tak dapat, cuba check stylesheet, mungkin ada isu dengan width

  2. cuba update IE tu yg terkini punya…IE brapa pakai skrg?
    sbb kdg2 kalau IE lama mmg tak support. Gomen slalu camtu la..bkn reti nak update IE tu.

    Slalu kitorg tlg btkan website…gomen selalu guna IE6. tk upgrade. dan takleh sync dgn website yg kitorg buat….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s