Kenapa saya setia dengan Huggies

Kenapa saya setia dengan Huggies

**Ini adalah STICKY POST. Untuk entry terbaru,sila scroll ke bawah**

Asal jer cuti g cari lampin pakai buang. Maklum la ada anak yang masih pakai kan.. harusla cari. Bila bab lampin pakai buang ni. Saya mesti cari yang paling selesa dan berbaloi apa bila beli. Selalunya yang paling cerewet adalah saya la… hahaha. My Ir tukang ambik dan bayar jer…

Kalau nak tahu, saya ni dari anak pertama sampai la anak ke 4 ni.. memang pengguna setia jenama HUGGIES tau. Maklum la, lampin ni kan melekat 24 jam kat punggung sehingga la anak-anak pandai buang air secara sendiri. Jadi kene la pilih yang betul2 serasi dengan punggung mereka.

Ingat lagi saya, sejak lahirkan Danial, banyak juga yang saya cuba pakaikan lampin pakai buang kat dia. Sumer serba tak kene. Malah sampai terkena ruam lampin kat punggung nya. Kesian Danial. Tak selesa sungguh dia, asyik nanges dan meragam setiap hari.

Hingga la saya mencuba jenama HUGGIES ni. Barula serasi dengan punggung dia. Malah ruam lampin pun dah tak kene lagi. Senang sikit hati bila lihat Danial tidur nyenyak dan selesa. Tapi kini Danial dah besar..dah darjah 2 pun., mana pakai lampin pakai buang lagi dah. Danial dah pandai masuk kuar tandas pun…hehehe

huggies dry

Jadi  tinggal la 2 orang anak sahaja yang masih memakai lampin pakai buang ni iaitu Muhammad Zulfadhli, 3 tahun dan juga Muhammad Huzaiman, 6 bulan. Omak aik… sorang baby besar, sorang lagi baby kecik..hehehe

Di sebabkan dah ada pengalaman menggunakan Huggies ni, sehingga la 8 tahun berturut-turut …… rumah saya tak pernah putus bekalan lampin pakai buang ni. Mana tak nya, 2 tahun sekali bersalin ko.. memang la gitu… Meriah rumah dengan kehadiran bayi kecik tau!

Sebenarnya HUGGIES ni ada banyak jenis. Huggies Dry la, Huggies Dry Comfort la, Huggies Ultra la dan Huggies Pant… sumer saya dah cuba pakaikan.Sangat puas hati la kan….

Saya bekenan ngan HUGGIES ni sebab pita lekatnya mudah di tanggalkan,punggung anak kurang terkena ruam lampin dan yang paling penting TIDAK BOCOR malah punggung mereka sentisa kering!!

huggies dry comfort

Tapi dalam banyak-banyak pilihan saya gemar pakaikan HUGGIES DRY COMFORT pada anak-anak saya terutamanya pada sebelah malam.

Malamla waktu yang paling lama berbanding waktu siang. Dah malam saya tidur sampai tak sedar apa-apa… maklum la letih seharian bekerja… Jadi HUGGIES DRY COMFORT la jadi pilhan saya.

Bila pakai, confirm la tak pernah bocor. Sebab HUGGIES DRY COMFORT ni kekal kering selama 8 jam bila pakai. Jadi saya tak perlu la tengok-tengokkan pampers mereka sama ada dah penuh ke belum. Leh la tidur lena tanpa gangguan…hahahahaha

Jadi sapa kata beli HUGGIES ni tak berbaloi? sebenarnya kalu beli HUGGIES ni lagi dapat menjimatkan wang tau! Sudah la tahan lama, tidak bocor dan basah malah dapat mengelakkan RUAM PUNGGUNG lagi tau!!Kan menjimatkan. sebab 3 dalam 1.

huggies dry comfort

Tapi setakat ini, anak-anak saya cukup selesa pakai HUGGIES DRY COMFORT ni. Yang penting mereka tidur dengan aman dan juga tidak meragam dek ruam lampin.

Mahal atau murah pampers bukan itu soal utama. Yang paling penting ialah kesesuaian kulit baby itu samada sesuai atau tidak.

Jika disebabkan nak berjimat, hingga merosakkan kulit anak, maka diri sendiri yang rugi. Fikir masa depan anak juga, jika acapkali sakit, asyik jumpa doktor..dari berjimat akhirnya terpaksa berbelanja lebih sebab anak asyik sakit.

Jadi apa salahnya berbelanja lebih demi keselesaan anak-anak kan?? Anak selesa ibu senang hati…..sebab dapat tidur lena tanpa gangguan…hehehe

33 thoughts on “Kenapa saya setia dengan Huggies

  1. sy dh ucpkn slmt tinggal kpd huggies yg prnh jd poojaan hati sy sjak ank prtama hingga ank ketiga…skrg dh mula pkaikn bby sy ngn cloth diaper sjak bln lps.

  2. baby sha selesa gak ngan huggies..

    tp mlm guna mamypoko sbb sangat tahan lama dan menyerap ….so tgh mlm tak pyh tukar pampers damia..hahaha… dasar ibu sedikit malas..hihi

      1. @Sumijelly,

        hai sumi..ingat lagi tak?kita jupe ms event nuffnang baru2 ni…

        sumi kalau malas x pe anak dh lebih dari seorang, tapi kalau sha yg anak seorang ni malas nk tukar diapers damia, mmg dasar..hmmm..malas nak cakap..hehehe

  3. Anak saya memang gunakan huggies dari kecil.. Huggies DRY, Huggies Comfort, Huggies Ultra dan kini Huggies Pants!! Terima kasih huggies..!! BIG HUGS FOR HUGGIES..!!!!

  4. Nampaknya memudahkan ibu yang mempunyai anak keliling pinggang..hehe. takyah nak susah-susah bangun malam..confirm tido berdengkor sampai esok pagi. Bukan main seronok lagi anak bujang dapat pampers huggies..

    1. @JAI,
      hahaha….. yer.. yang peting tidur si ibu lena malah tidak terganggu….hahahaha
      untung la sapa pakai pampers.. sapa yang takpakai utnung gak.. untung kayakan kedai..hahaha

  5. belum pernah pakai huggies ni. sebab dah biasa dengan produk lain utk nuha. lepas ni , harus aku cuba huggies ni utk bb seterusnya. Insya Allah.

  6. anak2 kalau dah terkena alergik memang susah nak ubat.. kulit pun dah tak cantik… so mencegah sebelum mengubati lebih baik.. jangan pakai taram jer apa2 kat bontot anak…. kan?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s