Pengalaman bersama Unifi – Part 1

Pengalaman bersama Unifi – Part 1

Ingat tak kisah yang dulu saya khabarkan pasal pakej-pakej UniFi.

Ialah…sebelum pasang kene la tahu apa itu UniFi dahulu… jadi tak derla terpinga-pinga pakej apa yang di ambil..hehehe. Pas tu dah tahu mana pakej nak ambik bermula la acara memasang uniFi ni…

Sekejap jer pasang tak sampai pun 30 minit…. pantas dn cepat. dah siap pasang terus leh buat call dan juga layari internet tanpa gangguan…hahaha.

Oh ya… sejak aku ada UniFi ni, ASTRO terus aku potong. Ialah…. mana larat nak pasang sampai 2 pakej kan. Astro + UniFi jer dah hampir RM200++….. jadi nak tak nak.. marilah kita menggunakan UniFi ni dan hapuskan ASTRO…muahahaha

Jadi bila dah langgan UnFi ni salauran Tv di panggil HyppTV. So dapatlah menikmati lebih 76 saluran menarik pelbagai genre terus ke kacaTV mengikut mood dan cita rasa masing-masing..

Jadi buat permulaan aku dapat lah menikmatinya secara PERCUMA selama 1 bulan dari tarikh pemasangan.

Untuk senarai saluran yang percuma yang memang akan di nikmati selepas habisnya promosi adalah seperti berikut :

Selepas 30 hari, saluran di bawah ini akan dikenakan bayaran mengikut harga yang berbeza-beza…. antara saluran nya adalah :

So…macam mana? ok tak penerangan ? Apa? nak tahu perasaan selepas menikmati UnFi ni? Ok..boleh aja… meh sini perasaan memula sekali bersama ngan UniFi ni…

Disebabkan biasa menonton pelbagai rancangan di ASTRO, memang agak kekok sikit la bila buka saluran di Hyyptv ni. Kerana kebanyakkan rancangan tiada sari kata BM…hehehe.. so bila menonton tu agak kurang teruja sikit la…hahaha…. padahal siaran di Hypptv ni kebanyakkan adalah rancangan yang terbaru dan juga dalam benyuk HD.

Bila tak ada Astro ni, baru la bekesempatan untuk menonton siaran TV 1,2,3,7,8 & 9 secara penuh perhatian. hehehe… Sebab selama ni asyik-asyik buka Astro Ria, Prima, Ceria dan juga AXN.

Jadi bila siaran itu terbatas, maka TV ini akhirnya di kuasai oleh aku sepenuhnya sebab anak-anak tak dapat nak tonton Astro Caeri di saluran 611 lagi….

Selepas saebulan bersama UniFi, alhamdulilah.. kalau hujan lebat tiada gangguan siaran lagi. malah masih boleh tonton tanpa gangguan..

Ok..nanti saya akan cerita lagi pengalaman bersama uniFi di lain episod yek…hehehe

 

19 thoughts on “Pengalaman bersama Unifi – Part 1

  1. Tak puas hati la kalau Hyyptv tak siar siaran secara langsung dari Tv Singapura, Tv Brunei dan Tv Indonesia.

  2. Saya duduk Melaka di Kuala Sungai Baru masih x ada Unifi sampai sekarang . Jadi saya still guna stremyx je la. Saya sendiri tak tahu mengapa Kuala Sungai Baru x ada unifi .

  3. saya nak pakai unifi…
    tapi yela kan… mak saya suke layan cite indon… lagi2 NADA CINTA pastu ayah saya pula suke cite cm nat geo dan adq bradik nat geo ni..
    ade xchannel2 cm ni at hypptv ????

  4. saya nak pakai unifi…
    tapi yela kan… mak saya suke layan cite indon… lagi2 NADA CINTA pastu ayah saya pula suke cite cm nat geo dan adq bradik nat geo ni..
    ade xchannel2 cm ni at hypptv ????

    1. @az,
      ada… tapi kene tambah pakej ny ala…hehehehe

      tp better ambik astro la… UniFi ni more pada internet sebenarnya………untuk rancangna hiburan jatuh pada ASTRO……

  5. Aku dah 6 bulan guna unifi. Setakat ni memang memuaskan. Tetapi satu yang rasa tak puas hati dgn kos relocation dia yg tak masuk akal, mahal sangat smpai RM300. Padahal guna barang yg sama, cuma re-set up je kat tempat baru yg x la lama mana pun masa yg diambil. Masa pasang dulu pun dlm sejam lebih sikit. Aku duk umah sewa dan mungkin dlm tahun depan mana tau pindah lagi, dah berapa dah kos “relokasi” tu kan. Jadi aku decide terminate je unifi aku, penalti RM500. Xpela xtra rugi RM200, RM300 tu dah mmg sunk cost untuk aku. Tengok la dlm 5 or 6 bulan akan datang (lps cover RM150 @ 6 mth) aku masuk balik la unifi aku. Sambil2 tu usha gak astro sbb dgr2 astro juga akan sediakan pakej internet. Klu menarik aku langgan astro balik la lepas ni…sekian…

    1. @Huda,
      slot movie tu ada.. tp kene bayar bulanan gak…

      kalu mampu lakan.. ambik la astro pakej yg RM125..sumer ada lg berbaloi.. tp kalu kaki internet better ambik unifi jer..hik3

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s