Huzaiman sudah berusia 4 bulan

Huzaiman sudah berusia 4 bulan

Meh kita baca kisah Huzaiman jap..heheheh

Hai, Semalam Huzaiman pergi klinik dengan Ibu…. Huzaiman dah lama selsema dan batuk-batuk, jadi Ibu bawa la Huzaiman pergi klinik semalam…

huzaiman

Sebelum masuk klinik, Ibu ambik gambar kejap… tengok la muka Huzaiman.. monyok jer… maklum la tak sihat kan.. jadi letih la..

Sebaik dekat jer klinik depan rumah jer.. tak perlu pergi jauh-jauh…….

huzaiman

Selepas Ibu masuk dan bercakap dengna Doktor. Doktor suruh Huzaiman ambik GAS untuk cairkan kahak….

Ibu yang pegang topeng GAS tu untuk Huzaiman sedut… tak selesa sungguh la pakai tu… rasa lain jer pernafasan.

huzaiman

Tapi selepas beberapa minit, baru rasa selesa sikit…. mungkin Huzaiman dah boleh kawal sikit pernafasan semasa sedut GAS tu..

Kawan-kawan ibu ada tak yang anak-anak nya kene sedut GAS?? Ini pertama kali Huzaiman sedut GAS, harap-harap selepas ini Huzaiman tak perlu sedut GAS lagi…

huzaiman

6.8kg

Selepas itu Huzaiman minta nurse kat situ tolong timbang berat Huzaiman. Masa Huzaiman 3 bulan dah timbang berat badan, jadi sekarang dah masuk 4 bulan… jadi nak juga tahu berapa berat naik.

Berat Huzaiman sekarang 6.8kg… wah.. sudah berat. Macam mana tak naik, hari-hari minum susu ibu. Ibu tiap-tiap hari perah susu untuk Huzaiman.

Terima kasih ibu sebab berikan susu ibu kepada Huzaiman…..

Ok la.. itu aja kisah Huzaiman… pada aunty-aunty dan uncle-uncle doa-doakan la Huzaiman cepat sembuh. Hari ini ibu cakap kene jumpa doktor lagi nak buat rawatan susulan….

Terima kasih kernaa sudi membaca coretan Huzaiman.. nanti Huzaiman cerita lagi yek! bye..bye…

12 thoughts on “Huzaiman sudah berusia 4 bulan

  1. anak sy start kena sedut gas dr 2 bulan.. smpai skrg dh umur 2 tahun setengah kalu demam mesti kena sedut punya.. mmg seriau la kalu tgk dia dh start batuk n selsema.. bukan apa kena ada 2 org kalu nk bg sedut.. sorg pegang sorang lg tekap.. seksa woooooo…

  2. sumi anak akak semua kena sedut gas…latest rayyan kot pukul 3 pagi pi klinik sedut gas…rilek je dia tak nangis pun baguslah huzaiman ni

  3. my adik2 memang selalu kena sedut gas. pastu bila dapat anak sedara, sama jugak kesnya. sian, kecik2 dah dok kena ngadap benda tu kat sepital.

    nak wat caner, genetik kot. redha jer la…..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s