Seharian bersama UniFi

Seharian bersama UniFi

Hari Ahad kan Maal Hijrah, so aku tak g memana pun. lagi pun anak aku tak berapa sihat.. dan kebetulan UniFi nak di pasang kat rumah so menepek jerla kat umah…

Habis segala kenduri kendara aku tak dapat g. Dengan hujan lebat dan juga Huzaiman selsema… huhuhu… penat mak tau! Tapi tak per… sekarang kalu duk umah hari2 pun tak per.. sebab dah ada UniFi …keh3

unifi

Ni orang TM UniFi ngah pasang kat umah aku…

Ishk… sibuk jer IR aku duk tepi tu..keh3… nak tengok la tu cara2 dia pasang…. ialah, kot2 nanti kalu nak alih2 kan barang nanti senang sikit dia tahu mana wayar tu patut di sambung kannnn… hehehe

uniFi

Sekejap jer UniFi ni di pasang rupanya…..

tak sampai pun 30 minit ko.. dah siap semua.. dah terus boleh ber internet ko!!! Class ko maria!! So, jadilah aku DUTA UniFi selama 2 tahun!!

Di sebabkan ambik pakaej UniFi ni, tak pepasal dapat no telefon dan jugak telefon sekali… so aku dah ada telefon rumah!! yeaahhhh… sapa2 yang pakai telekom line meh la call aku… kata PERCUMA kannnn… jadi harusla guna…

uniFi

so, benda pertama yang aku nak tengok adalah FACEBOOK….hahaha

bapak besau ko kalu bukak melalui TV ni.. tapi aku lom ‘terokai’ lagi yek!! so kene la tunggu tau.. sebab nak kene create password ngan pin nomber dulu kat laman web tu.. pas tu baru leh aksess….

so. pas ni, aku boleh berfesbuk di mana-mana jua tak kira tempat dan masa…. atas katil, dalam bilik, belakang umha, depan umah… dan juga dalam TANDAS!!! wah ko….. kelas jahhhh!!!

Jadi berilah aku 30 hari percubaan untuk menerokai pengalaman bersama UniFi yek!!

8 thoughts on “Seharian bersama UniFi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s