Apa itu UniFi?

Apa itu UniFi?

unifi

Apa itu UNIFI?

UniFi adalah internet Jalur Lebar Berkelajuan Tinggi keluaran TM (Telekom Malaysia) yang selama ini di panggil TM HSBB (High Speed Broadband). Ia sebuah projek TM atas usaha kerajaan bagi mempertingkatkan keupayaan internet jalur lebar negara, supaya sama taraf dengan negara maju yang lain. Perkhidmatan ini menggunakan penyambungan FTH (fiber to the home) iaiti guna fiber optic dan ia boleh menampung kelajuan sehingga 1GBps.

Menurut Telekom Malaysia, “Uni” membawakan maksud kesatuan atau perpaduan, dan “Fi” adalah singkatan bagi fiber optik. Dan gabungan kedua-duanya membawakan UniFi yang membawakan maksud bersatu bersama fiber optik iaitu ke arah gaya hidup digital, sekaligus menepati slogan mereka itu.

Di bawah ini pula pakej Unifi untuk kediaman :

pakej

So, kalu nak boleh la ambik yang VIP 5. hehehehe

Mesti pelik asal la tetiba nak citer pasala UniFi kannnn?? Harusla… sebab petang kang ada orang nak pasang  UniFi kat umah.. so, sebelum tahu best ker tak… kene la tahu dulu apa itu UniFi..

Jadi tak sabar ni nak merasai kepantasan kelajuan tinggi internet ni……. nanti2 hari2 leh update status.. sebab dah ada WIFI kat umah…. hahahaha danyang penting, pas ni leh la layan movie kat TV..keh3…

Jom berUniFi!!

 

 

14 thoughts on “Apa itu UniFi?

  1. siapa-siapa yang belom ada UniFi lagi, dan berhajat nak pasang satu. Boleh la daftar sendiri disni ya.. daftarunifi.com.my senang je takyah keluar rumah takyah keluar pejabat. daftar unifi online jer

  2. Assalamualaikum…

    Wohh sudah tukar ke Unifi?bagus unifi tuh..tp bg sofia, sofia guna streamyx pn dh cukup sbb duk sorg kan..dh mmg laju pn..tp kat putrajaya nih skg, TM ckp streamyx dh xde..kabel dh xde..(rs lawak dgr alasan diorg) cr diorg nk promote unifi mcm ni la agknye kot..

  3. hihi

    UniFi adalah internet Jalur Lebar “Berkelakuan” Tinggi keluaran TM

    ??

    bia betul?..hehehe…neway unifi mang laju, tp modem die kena jaga…dlm smggu dua atau sbulan mgkin kena panggil tech suh tuka sbb cepat panas…xtau dorang da update model lain atau still same…=)

    neway,mende masih baru..njoy ur speed!!..=)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s