Harga untuk Belajar Memandu

Harga untuk Belajar Memandu

harga lesen

B (Motor) RM 480.00
D (Kereta) RM 850.00
B,D (Motor + Kereta) RM1280.00
Lesen P untuk B,D (Motor + Kereta) RM710.00

eemmmmmmmm…………. aku dulu ambik lesen B + D tahun 1998 tak tahu berapa RM sebab bukan aku bayau.. tp ayah aku bayarkan. Kengkawan lain ambik, aku pun nak ambik…

Sekali test jer, terus lulus walupun masa tu leh lupa ‘check cermin pandang belakang’ sebelum start kereta untuk ujian…hahaha. Maklumla dapat lesen sempena hari jadi yang ke-18…kehkehkeh…

dan sekarang ni, kuar pula suh “Perbaharui lesen memandu berdasarkan TARIKH LAHIR”

PUTRAJAYA: Mulai Isnin depan, orang ramai boleh mula memperbaharui lesen memandu mereka mengikut tarikh lahir, kata Menteri Pengangkutan Datuk Seri Kong Cho Ha.

Beliau juga berkata melalui inisiatif itu, tarikh tamat bagi tempoh lesen memandu juga adalah sama dengan tarikh lahir seseorang pemegang lesen berkenaan.

“Inisiatif itu juga dibuat bagi memudahkan orang ramai mengingati tarikh memperbaharui lesen memandu selain mengurangkan kes pemegang lesen tidak aktif,” katanya kepada pemberita di sini kelmarin. – Berita Harian

Nota kaki : ok gak.. senang ingat…..hehehe..

 

6 thoughts on “Harga untuk Belajar Memandu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s