Tetiba macam nak makan mangga manis lak

Tetiba macam nak makan mangga manis lak

mangga manis

(kredit gambar kat Mirajohar)

Boleh tak, aku tetiba macam nak makan mangga manis…. lagi terliur aku tengok gambar mangga kat atas nie…

Alahai, ni kalu tak jumpa mesti tekak menelan2 air liur…. udah la aku jenis tak leh makan sebarangan buah… eh..eh.. Mangga leh ker aku makan?? hahaha

Arghh……tak kira, nak gak cari, sebaik ada pasar malam hari nie, tapi tak tahu la ada ker tidak jual mangga manis…. ishk..ishk… parah nie..

Ni gara-gara aku tengok dalam rancangan masakan Chef Wan la nie.. tetiba nak Mangga lak…

Nota kaki : Harap-harap ada la mangga yang diidamkan….huhuhu

15 thoughts on “Tetiba macam nak makan mangga manis lak

      1. @Sumijelly, haha mentang2 tngah bunting, pantang dengar pasal pelam. tapi klau pi pasar malam padang jawa bleh tahan pelam die. kulit hijau tai dalam isi kuning. perghhh my favaurite tu

  1. akak pon rasa nk mkn arituh, tp nk beli kt kodai, takot manis sgt.nsb baek kt dopan umah ado pokok mangga. bila masak x manis sgt so alhamdulillah dptlaa merasa…

  2. cari mangga water lili.. yang tu manis or mangga lemak make sure rasa dulu…
    tak pun suruh eyriqazz beli kat kelantan nu ha….

    mesti carik kalau tak boleh nangis mcm akak preg dulu nak air tebu, tapi air tebu habis siap nangis beb.. hahahah
    org mengandungkan cepat terasa🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s