Archive for Tempat makan di cyberjaya

Menghabiskan malam yang indah

Posted in Blog, It's Me!!, Makanan with tags , , , , on January 20, 2010 by sumijelly

Yup…pada 10.01.2010, adalah hari jadi abang sulung aku yang ke 36 tahun…huhuhu…bermakna sudah 37tahun juga la mak aku berkahwin…

Cucu mak aku pun dh bertambah2 ko…

Jadi, abang aku mengajak kami sekeluarga makan di luar la…

img

Di mana lagi kalu bukan Restoran Saba, Cyberjaya..

Perghh…memalam g redah tu… padahal AJL sedang berlangsung ketika itu.. dan aku x terfikir langsung pasal AJL..

Naik 2 kereta jer.. kete mak aku park kat umah aku..so..naik kete aku ngan abang aku la..

img

Yer..samapi2, meja dah tersedia…

mengambil port memasing la..

img

Anak aku duk melayan perasan lak.. apa la yang ko pikir tu Iskandar??

jauh menung????hahahaha

img

Ini lah abang sulung aku yang menyambut hari jadi nya..

dah 36 tahun dah abang aku…dn sudah memiliki 3 cahaya mata perempuan…

tu yang di kendong tu adalah yg baru lahir pada 28.11.2009..kira dah 2 bulan la..

img

Ini yang aku sekeluarga order…

sebenarnya ada lagi..tp di sebabkan lapor..aku dapat snap ini aja..hahaha

yang lain dah ngap ke perut..kehkehkeh…..

img

Tu dia..memasing sedang menikmati makanan dgn penuh perasaan…hahaha

AKu x makan nasi, sbb kat umah dh makan, jadi aku makan kebab jer…

Tp kebab yg aku minat tu x der, sbb kedai tu tgh renovation, jd mcm x banyak pilihan la..

Air panas pun x der tau…huhuhuh..sadis tul ko Jun….hahaha

img

Dah makan, balik la kan??

nak pulak ada org yan banjer… tp bukan la aku yg banjer, tp abg aku la..

img

habis licin makanan ko.. lapar giler tu…

tulang jer tinggal..hehehe

img

Yer sebelum balik harus la bergmbr ngan Isteri Pemilik kedai..

Nama dia Jun, kawan adik aku..

Dia pun dh biasa ngan keluarga aku… anak 2 yek..

img

Yer inilah pemilik kedai Restoran Saba’, En Sulaiman..

Aku nengok dia keje penat ko..dia la manager, dia la ambik order, dia gak yang bersihkan tempat..

Kakitangna x mencukupi tu.. walaupun ada lebih 10 org..tp still x cukup..

tiap2 hari memang penuh memanjang ko…

img

Yer..sumer memasing sudah kenyang…

meninggalkan restoran saba ini…

perghh…kenyang ko… leh la datang lagi..

tp x tahu la bila…

img

Yer..kesudahannya.. bukan abang aku yang banjer…

tp org lain yang banjer…hehehe..

mana leh bg tahu kan..tp terima kasih la..sbb sudi membelanja kami sekeluarga..

Kalu korang datang Cyberjaya, jgn lupa singgah ke Restoran Saba’ yek..

nak ke sana korang cuma perlu cari signbord CBD Perdana

memang itu jer landmark yang senang korang cari.. :)

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.